Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

problem wiht crome 1.4.8

Old 01-20-2008, 05:44 AM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default problem wiht crome 1.4.8

ok guys i was using 1.20 and things were cool
then the laptop i had it on (my friends ) took a ----!
ok so i got a new laptop and downlaoded 1.4.8 and xeno got me hooked up wiht the registration


so i tuned my car and a friends car wiht it and the problem is everyting works nice except there is a CEL for no reason and a lumpy idle
today i made a new bin i oped 1.2 crome and made a base map and it idles way better and no CEL (this is in my frinds car 93 ex d16z6 boost on ihi 324cc inje from mazda 626)
im about to do this to my car tomorrow..
has anyone had this kind of issues please let me know thats guys
turbo4life is offline  
Old 01-20-2008, 11:00 AM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Jun 2005
Location: WA
Posts: 0
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

What was the CEL for? Did you even check?

I tuned a car with 1.4.8 and didn't have any of those problems.

If it's causing you problems, then just go back. It's a no brainer. The current version is a beta, so it's not going to be completely stable as a final release.
Oscar is offline  
Old 01-20-2008, 03:38 PM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

ya i shorted the conector no code just stays turns off for a split second and goes back on and stays liike that lit forever.. ya so do u know where i can downlaod a version just before that one cuz my 1.20 dont have lanch contorl and those cool extra features..
turbo4life is offline  
Old 01-20-2008, 03:49 PM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Jun 2005
Location: WA
Posts: 0
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

Those extra feature you have to download separate on anything before 1.4.x
Oscar is offline  
Old 01-20-2008, 03:58 PM
  #5  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

ok cool thanks for the help and a nouther nog question where can i down laod them? pgmfi.org but taht site dosent seem to uplaod on my computer.. xeno? been serching cant seem to get it i giuess im blind but can u point me in the right direction tahnks
turbo4life is offline  
Old 01-20-2008, 08:07 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

Chris Harris is offline  
Old 01-22-2008, 08:32 PM
  #7  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

thanks i down loaded the 1.4.8 straight from crome web site and this one is humping and jumping!

just the check engine shift light dosent seem to be working i set it up and everyting overally im happy launch control works so cool and no random cel and nice idle..
turbo4life is offline  
Old 01-24-2008, 04:15 AM
  #8  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

gurrr this ---- is acting up.. cel for now reason appeared after a day of operation so i just was listing to musics whit the ignition on then decided to start the engine and the cel came on and no code so i started a new bid only in p30 code and modified the rpm scalars and pasted gsr maps in there and added extra features and this ---- now was not revving pas my LC limit of 4k when im driving.. wired ---- cuz whne i put my stock p72 in it runs like a chanp.. this is in the other car 93 eg6 w b18c1 swap


bottom line i must be doing some ---- wrong can anyone please point me to a link or something where the crome user manual is located ive been searching and im tired and cant find it.. thanks... i looks on ------------- and cant seem to loacate it ive loooked here on hmt engine management forum and dont see it..
thanks guys
turbo4life is offline  
Old 01-24-2008, 11:56 AM
  #9  
0.0 BAR
 
Join Date: Jun 2005
Location: WA
Posts: 0
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

You're most likely not removing check sum routine.
Oscar is offline  
Old 01-24-2008, 05:07 PM
  #10  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,490
Default Re: problem wiht crome 1.4.8

CHEk sum ruitne.. maybe lol thanks..
turbo4life is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
turbo4life
General Discussion
21
02-23-2008 03:43 AM
FooK
Engine Management
24
05-31-2006 11:47 AM
Paul99EX
Hybrid/Tech
17
10-16-2005 07:55 AM
playboyace35
Forced Induction
1
06-23-2004 11:00 AM
ziggyboo84
Forced Induction
26
02-19-2004 11:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problem wiht crome 1.4.8


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.