Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

Old 09-10-2005, 03:15 PM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 698
Default Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

i have swapped a D16Z6 into my 91 CRX Si
i have the RYWIRE conversion harness and a chipped P28 set up for datalogging
i have my laptop set up with uberdata

im trying to use the datalogging feature and im getting no communication between the laptop and the ecm
i have the choice of COM1 COM2 COM3 and COM4 in uberdata
COM2 and COM3 say not avail if i try to select them
'
if i choose 1 or 4 and turn on TPS it says 56 and stays right there regardless of what i do with the pedal, RPM stays still at 59 or somewhere around there

results are the same with the car running or not

the light on the datalogging board in the ECM turns on
the previous owner of the ECM is CYBERDX and he says it worked fine for him

i also get a CONSTANT SOLID CEL

the chip in the ecm is currently tuned for a BOOSTED H22 and i am running an NA Z6 im wondering how many of the issues are caused by that

hoping to get my OSTRICH in the next couple of weeks and im assuming that will fix the CEL but im still not sure on the datalogging

also i did the CEL jumper switch and i still get a solid CEL regardless of the switch position

oh and the car is white
solfly is offline  
Old 09-10-2005, 03:22 PM
  #2  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 698
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

also whats this i read about only certain versions of UBERDATA working with the OSTRICH

how do i know if my version is compatable

does the version that works with the ostrich not work with a chip burner?
solfly is offline  
Old 09-10-2005, 03:39 PM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 698
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

i also forgot to mention that the carr wil not rev above ~4000 rpm
may be something in the chip not sure

thanks for any help
solfly is offline  
Old 09-10-2005, 05:52 PM
  #4  
0.5 BAR
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 148
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

sounds like you have a bad burn or something. probably because the chip is for the completely wrong setup. burn a basemap more suited for your engine.

was the previous owner of the ecu using uberdata? was the chip burned with uberdata? in case you didnt know, you have to burn the chip with uberdata to be able to datalog with uberdata.
gsrcrxsi is offline  
Old 09-10-2005, 11:01 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

I believe you sent me an email on this and I replied...

A lot of your questions are all answered on the Uber Forum as well.

www.uberdata.info
Chris Harris is offline  
Old 09-11-2005, 06:23 AM
  #6  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 698
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

no, i didnt email anyone but thanks for the link
solfly is offline  
Old 12-27-2005, 11:10 PM
  #7  
0.5 BAR
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 106
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

the site is down im having the same problems :P
saxxu is offline  
Old 12-28-2005, 06:18 AM
  #8  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

If you are getting a CEL...you wont be able to datalog correctly...expecially a solid CEL.
Chris Harris is offline  
Old 12-30-2005, 04:00 PM
  #9  
1.0 BAR
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 357
Default Re: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems

Originally Posted by solfly
also whats this i read about only certain versions of UBERDATA working with the OSTRICH

how do i know if my version is compatable

does the version that works with the ostrich not work with a chip burner?
Yes only Uberdata version 1.7-OST will work with the Ostrich, which I and Xenocron both have

Originally Posted by solfly
i also forgot to mention that the carr wil not rev above ~4000 rpm
may be something in the chip not sure

thanks for any help
if it dosent' rev above 4K RPM then that odds are is because your chip is NOT pushed into the socket 100%
hebijake is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mz3bo
Engine Management
90
08-16-2007 12:10 AM
hamburgler
Engine Management
2
07-22-2007 08:26 PM
HMTdmc
Engine Management
19
11-26-2006 12:17 PM
turbohf
Engine Management
0
11-03-2004 12:32 AM
Pfieffdog
Engine Management
4
10-24-2004 11:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Z6 OBD1 UBERDATA Datalogging problems


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.