Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Running totally lean after 5500rpm

Old 10-13-2008, 11:49 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 15
Default Running totally lean after 5500rpm

D16Z6
15g turbo
450's
walbro 255lph
ebay fmic
Running [email protected]

The car runes fine in every gear, till 5500rpm that is. After that it feels like fuel is cut and the car sputters and holds in. The A/F gauge also reads lean from that moment on (duh).

New FPR; no result
New pump: no result

Is it possible that the injectors are clogged? If so, why isn't the car holding in/sputtering @ lower rpms?
wickedboost is offline  
Old 10-13-2008, 12:05 PM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by wickedboost
D16Z6
15g turbo
450's
walbro 255lph
ebay fmic
eCtune basemap

The car runes fine in every gear, till 5500rpm that is. After that it feels like fuel is cut and the car sputters and holds in. The A/F gauge also reads lean from that moment on (duh).

New FPR; no result
New pump: no result

Is it possible that the injectors are clogged? If so, why isn't the car holding in/sputtering @ lower rpms?

Originally Posted by wickedboost
D16Z6
15g turbo
450's
walbro 255lph
ebay fmic
eCtune basemap

Originally Posted by wickedboost
eCtune basemap

Originally Posted by wickedboost
basemap
Tom-Guy is offline  
Old 10-13-2008, 12:08 PM
  #3  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,558
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

BASEMAP
D16Y8-Z6 is offline  
Old 10-13-2008, 12:09 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Oct 2003
Location: Your mom's panties
Posts: 3,696
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Add 10% fuel and see what happens..
TorganFM is offline  
Old 10-13-2008, 12:16 PM
  #5  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 15
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by Joseph Davis


You don't understand, I was actually getting it tuned when that happened. So Frank (@Ectune.com, great guy!) was tuning the lower rpm range. While tuning, he already mentioned I had a very thirsty turbo. After that we went for the higher rpm range, and that's where we found out it went lean (@ WOT). So, not enough fuel.. what could it be.. Fuelfilter seemed fine. FPR? Fuelpump?
So we put a working FPR on, no result. Also a new walbro 255, no result. We didn't had any other injectors available, so we couldn't proceed with the tune, and I went home.

So, again, what else could it be? And then again: Is it possible that the injectors are clogged? If so, why isn't the car holding in/sputtering @ lower rpms?
wickedboost is offline  
Old 10-13-2008, 12:20 PM
  #6  
0.0 BAR
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mother Fucking Washingtion
Posts: 0
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by TorganFM
Add 30% fuel and see what happens..
Try and add a ---- ton of fuel. If its to much take some out.
-SKUM- is offline  
Old 10-13-2008, 12:22 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Hitchhikkr's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,330
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by wickedboost
Fuelfilter seemed fine.
Quoted for the lack of common sense.

How exactly does a fuel filter "seem fine"? Did you flow test that bitch?

Not saying thats your problem, but your problem is that you are overlooking something increadibly obvious, as you would rule out a fuel filter, such you have already ruled out something else.

Post pics of the engine bay pls.
Hitchhikkr is offline  
Old 10-13-2008, 12:40 PM
  #8  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

wait you are discussing going lean on a basemap. No ----, dont rev even close to 5500rpm. Stay out of boost fool!


GET A TUNE CHEAP ***
Birdley42008 is offline  
Old 10-13-2008, 12:50 PM
  #9  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 15
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by Birdley42008
wait you are discussing going lean on a basemap. No ----, dont rev even close to 5500rpm. Stay out of boost fool!


GET A TUNE CHEAP ***
It was being tuned when we noticed it you dumb *** fool. In ectune we maxed out the injectors and we still got the same problem. (450s + 255lph not enough for a z6+15g? = something wrong)
wickedboost is offline  
Old 10-13-2008, 12:51 PM
  #10  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 15
Default Re: Running totally lean after 5500rpm

Originally Posted by Hitchhikkr
Quoted for the lack of common sense.

How exactly does a fuel filter "seem fine"? Did you flow test that bitch?

Not saying thats your problem, but your problem is that you are overlooking something increadibly obvious, as you would rule out a fuel filter, such you have already ruled out something else.

Post pics of the engine bay pls.
Here you go
Attached Thumbnails Running totally lean after 5500rpm-bay1.jpg  
wickedboost is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Running totally lean after 5500rpm


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.