Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...? >

Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

Old 05-18-2006, 01:59 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 295
Default Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

I have a chipped P06->P28. I'm running it on a D16Y8 with an Ostrich and Nokia Data Cable with Crome. I can get my cable to loopback with RX and TX tied. I've tried running Cui's 1.5 Quick DL + RTP and Calvin's DTL5 with J12 on and off. I've tried running posted basemaps and new clean maps in Crome. When I do a Sanity check it always says can't find Cui's code.

I got my Chipped ECU from a reliable source so I'm thinking/hoping it's not the hardware. I know my Ostrich is working b/c i removed all fuel and the car wouldn't start, so it is emulating right.

I saw someone mention driving around while running Hyperterminal and pressing space, but I don't trust these maps well enough to drive around.

Can anyone think of something that I haven't tried?

Can someone post a bin known to datalog that I can try?
Or, If i post my bin, can someone check and see if it logs so I can figure out if it's my hardware?

P.S. I also tried ECUControl and Cuddle and I get the same results.
Shreik is offline  
Old 05-20-2006, 12:53 AM
  #2  
1.0 BAR
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 266
Default Re: Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

so is the problem that it wont datalog or your maps dont run .
dirtygsr94 is offline  
Old 05-20-2006, 11:47 AM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 295
Default Re: Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

Originally Posted by dirtygsr94
so is the problem that it wont datalog or your maps dont run .
The map runs, but I don't trust it... I can't get the datalogging to work so I can monitor my engine.
Shreik is offline  
Old 05-20-2006, 01:04 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

chances that its your bin are slim to none, chances are its in your settings or your cable/drivers aren't properly installed.
FooK is offline  
Old 05-22-2006, 02:04 PM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 295
Default Re: Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?

Originally Posted by ****
chances that its your bin are slim to none, chances are its in your settings or your cable/drivers aren't properly installed.
The software seems to be able to communicate with the converter, and it checks out when I do a loopback test, so I can't imagine how it could be that.
I saw something that looked like the Rx and Tx may be shorting, I'm gonna try to check it out to make sure so I can rule that out.
If you can think of something else, LMK. I really wanna get this working.
Shreik is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sohcpwr
Engine Management
12
06-23-2006 11:52 PM
chiman72
Engine Management
4
05-17-2006 01:32 AM
vani11aic3
Forced Induction
16
03-29-2006 08:42 PM
HMTguy
Engine Management
3
07-04-2005 09:49 AM
idiot-stick
Engine Management
5
04-19-2005 11:45 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Please help! Can't get datalogging to work. Tried everything...?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.