Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

HELP! SMC 500, limp mode problem

Old 03-03-2009, 04:47 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default HELP! SMC 500, limp mode problem

Ok so i have my crx equiped with a d16a6 with a z6 head, 14b turbo, virgin p28, runing dsm injectors managed by the smc 500. however, i can boost around all day long no problem, but the moment i stay in boost for more than like a few seconds my car goes in to limp mode. starts idling at about 1000 rpm and throws cel code 3 (map). if i turn my car off and start it, its runs normal but still throws the code until i reset it by popping the ecu fuse out and hazzard fuse out then putting them back in....runs fine until the next time i decide to keep my car in boost for awhile. WHY? my understanding is that in the manual of my smc it states there is a volatge clamp i can set to avoid the map from detecting positive pressure. i followed the direcrtions but still does its bullshit map code. please help if u have any idea's to avoid this.
scboostedcrx is offline  
Old 03-03-2009, 04:49 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,563
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

Originally Posted by scboostedcrx
Ok so i have my crx equiped with a d16a6 with a z6 head, 14b turbo, virgin p28, runing dsm injectors managed by the smc 500. however, i can boost around all day long no problem, but the moment i stay in boost for more than like a few seconds my car goes in to limp mode. starts idling at about 1000 rpm and throws cel code 3 (map). if i turn my car off and start it, its runs normal but still throws the code until i reset it by popping the ecu fuse out and hazzard fuse out then putting them back in....runs fine until the next time i decide to keep my car in boost for awhile. WHY? my understanding is that in the manual of my smc it states there is a volatge clamp i can set to avoid the map from detecting positive pressure. i followed the direcrtions but still does its bullshit map code. please help if u have any idea's to avoid this.

Use proper EMS
JoshMO is offline  
Old 03-03-2009, 05:04 AM
  #3  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

i know plenty of ppl that have and are successfully using the smc..... they are not having the same issue as me though. anyways i asked for help about my problem with the smc... not to sound shitty but i didnt ask for opinions on using an smc...
scboostedcrx is offline  
Old 03-03-2009, 11:07 AM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

Well, your sleazy AFC hack with built in MAP clamp obviously isn't working right, and getting rid of it will solve your problem.

Not opinion, fact.
Tom-Guy is offline  
Old 03-03-2009, 01:06 PM
  #5  
0.0 BAR
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 0
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

maybe if this was 10 years ago the afc would be fine, but there is 10 cheaper and better options that will cause less headaches than afc cost/are worth
Smith-02 is offline  
Old 03-04-2009, 02:17 PM
  #6  
1.0 BAR
 
BoostForLife's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Renton, WA
Posts: 636
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

chip your ECU and save yourself the trouble/motor from running an AFC hack because you have nothing to retard timing.
BoostForLife is offline  
Old 03-04-2009, 04:05 PM
  #7  
1.5 BAR
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 924
Default Re: HELP! SMC 500, limp mode problem

i saw this thread title and thought it might be a thread of mine from 6 or so years ago. I had the same problem, and i bet you might even have my old unit if you bought it used lol, since i sold it on here for cheap because it didnt work properly. If your settings are far enough negative it shouldnt throw a cel though. God that thing was annoying to set, counting flashes and ----.
ghettoturbo is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tman6919
Hybrid/Tech
4
11-25-2005 06:59 PM
Ivan1
Hybrid/Tech
5
07-24-2005 10:17 AM
1995EX_Sedan
Engine Management
23
07-12-2005 11:12 AM
sohcpwr
Engine Management
2
06-08-2005 12:20 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HELP! SMC 500, limp mode problem


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.