Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

willem chip burner help

Old 10-26-2004, 10:45 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default willem chip burner help

hopefully I'll figure this out and get my car running today. here's how I have it set up:



I get Error :Write sector 0 when I click program chip with my base map selected. I don't have much experience with this stuff so help is greatly appreciated.
Honda16hb is offline  
Old 10-26-2004, 10:58 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:willem chip burner help

i don't know, i have the dual power enhanced and it looks totally different than that. what sw are you using? did you follow these steps?

1) plug in data cable
2) open program
3) put chip in burner
4) power up burner

mine only works if i do it in that order. did you do a hardware test and it says 'hardware present' in the bottom of the sw. do you have to put a jumper wire between pin 3 and 31 like with the enhanced? i don't know, these are just shots in the dark
projekteg is offline  
Old 10-26-2004, 12:19 PM
  #3  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:willem chip burner help

to me.. that chip isn't in right.. that little arrow means pin1. i dont see how pin1 would be 2 pairs away from the end ??
88crxSi is offline  
Old 10-26-2004, 01:28 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:willem chip burner help

Originally Posted by crx88Si
to me.. that chip isn't in right.. that little arrow means pin1. i dont see how pin1 would be 2 pairs away from the end ??
you put 28 pin chips in flush with the back and leave the front/top ones open, but for my willem, you have to put a jumper between pin 3 and 31 on the burner?? they're pretty ---- burners, but they're dirt cheap and once you figure them out, they're as good as anything. i plugged mine right in and burned, took me a while how to erase the chips properly, but that's another story. my first burn got rid of my cel that i was sporting for 6 mos. that joseph davis cursed me with, every time he reburnt my ud .bin, i had a solid cell, i figured it was my harness or something, well, all gone 6 mos. later :P
projekteg is offline  
Old 10-26-2004, 01:41 PM
  #5  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:willem chip burner help

it tells me to do that 3-31 jumper ---- when I start the program, but I didn't know what it was talking about. does it mean pin 3 to pin 31 on the socket for the eprom? thanks for your help so far, con tigo es posible
Honda16hb is offline  
Old 10-26-2004, 01:48 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:willem chip burner help

Originally Posted by Kyle
it tells me to do that 3-31 jumper ---- when I start the program, but I didn't know what it was talking about. does it mean pin 3 to pin 31 on the socket for the eprom? thanks for your help so far, con tigo es posible
pin 3 and 31 on the burner, last time i checked, my 28 pin chips didn't have a 31 pin yeah, anyways, just connect a jumper wire from pin 3 to 31. if you're rotate the picture you posted clockwise, pin 3 is the third down from the upper left corner (where the first pin of the chip is), and pin 31 is the second one down on the upper right hand corner (right after the last pin on the chip)

projekteg is offline  
Old 10-26-2004, 02:16 PM
  #7  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:willem chip burner help

I'm installing my radiator right now, as soon as that's done and I wash my hands I'll try that jumper ----
Honda16hb is offline  
Old 10-26-2004, 03:52 PM
  #8  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:willem chip burner help

I still get that error ---- with the jumper. I'll post some screen shots later, I have to go to work right now.
Honda16hb is offline  
Old 10-27-2004, 01:24 PM
  #9  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:willem chip burner help

screen shots:
before burn attempt:


after burn attempt:
Honda16hb is offline  
Old 10-27-2004, 01:29 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:willem chip burner help

where are your other jumpers on the board, or are there none? my board has jumpers that i have to use for 29c's, they're the yellow highlighted things in the first pic. try using the .97g software, that's what i use. when you put the chip in, do you do an electronic id, blank test, verify, and read the chip (then look in the buffer to make sure theres no data on the chip)? all these things come back positive and you still get an error?
projekteg is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: willem chip burner help


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.