Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

possible burn1 problem

Old 05-15-2008, 02:13 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 209
Default possible burn1 problem

ok i have a buddys car with a chipped pr3 bought off ebay. whenever i burn a chip and put in it it acts like it has a 4k rev limit? the chip that came in it works fine but is not safe with outrageous high rev limit and low vtec.

here is my settings

BRE stock JDM PW0 map with 3,500 2step and no change in vtec or rev limit.
Burn1 loads to Flash & Burn
Flash & Burn Settings are SST-27SF512 chip start 008000 - 00FFFF Buffer start 000000 - 007FFF

chip burns and runs then 4,000 rpms hits a rev limiter. car is a 91 crx with b16a. the ebay chip works so who ever chipped the ecu did it right so it makes me beleave its my burner.

this is also on pgmfi's site but i never see anyone get help there.
Ef8sirjunkie is offline  
Old 05-15-2008, 09:11 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: possible burn1 problem

Fix the check engine lights first...
Chris Harris is offline  
Old 05-16-2008, 02:01 AM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 209
Default Re: possible burn1 problem

no check engine lights and if there was i would addressed them in this post his car runs on a stock pr3 with no codes the ebay pr3 has no codes but its whenever i burn a chip it runs funny.
Ef8sirjunkie is offline  
Old 05-17-2008, 09:34 AM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: possible burn1 problem

No Codes means the chip isnt the problem and the ECU isnt the problem...and neither is the burner.

Just means your maps in the program are not good...
Chris Harris is offline  
Old 05-17-2008, 02:28 PM
  #5  
1.5 BAR
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 723
Default Re: possible burn1 problem

Remove the 2step and see if that is your problem. Back with uberdata, sometimes the FTL rpm would become the all-time redline, stopped or cruising.
HiProfile is offline  
Old 05-17-2008, 06:58 PM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 209
Default Re: possible burn1 problem

will try without 2 step. thanks.
Ef8sirjunkie is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
abakedpotato
Engine Management
13
05-15-2005 07:47 PM
Darkelvis
Engine Management
12
05-09-2005 05:36 PM
steelcityhonda
Engine Management
16
06-26-2004 11:31 AM
94geeser
Engine Management
1
06-10-2004 07:08 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: possible burn1 problem


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.