Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

New Fuel Pump, Now Doesent Start.

Old 06-28-2007, 05:25 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default New Fuel Pump, Now Doesent Start.

So I basically just had a friend do the fuel pump cause I was lazy and now the ------- car wont start. Plus the oil check light is coming on.. So the only things done at one time was a oil catch can, fixed a broken oil line, and the fuel pump. Car turns over and has spark. Think it was a bad installation?? Was one of the chang fuel pumps. Came with a connector for the fuel pump that we didnt use.. I donno help a ***** out.. Im pretty ------- pissed.. I checked the fuses.. Pump sounded like it was priming fuel the first few times I put the ignition in the on position.. Then when I went to start it the sound died and didnt come back..
imburne is offline  
Old 06-28-2007, 12:14 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: May 2006
Posts: 5,322
Default Re: New Fuel Pump, Now Doesent Start.

Well, if the car ran fine prior to the pump installation, I think you can narrow the problem down to the pump installation

Why don't you check for fuel pressure and check the pump is getting power, basic diagnostic type stuff.
Jorsher is offline  
Old 06-28-2007, 07:59 PM
  #3  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: New Fuel Pump, Now Doesent Start.

I pretty much figured he put in the fuel pump wrong. I seriously wanted to ------ hurt him last night. ------- dude works on other peoples cars like ----. Its what I get for being lazy and having someone else do the work for me.
imburne is offline  
Old 06-28-2007, 10:14 PM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 0
Default Re: New Fuel Pump, Now Doesent Start.

um ya re install
Guy-Fast is offline  
Old 06-29-2007, 01:47 AM
  #5  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: New Fuel Pump, Now Doesent Start.

I took it out. Wiring wasnt messed up.. But the pump was installed on the wrong side... It was some power short and I did a haggard wire job real quick.. Works fine now.. But new problem.. Speedo!

https://www.homemadeturbo.com/forum/...;boardseen#new
imburne is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stenseltizm
Hybrid/Tech
8
06-15-2008 11:22 AM
imburne
Engine Management
35
07-23-2007 05:34 AM
B16CRXT
Engine Management
8
12-09-2004 11:53 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: New Fuel Pump, Now Doesent Start.


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.