Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Old 07-17-2007, 10:49 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Ever since I installed the new map sensor, the car has been not running On a 98 ex Y8 with a xenocron 3 bar. I thought it was the chip so I got rid of the basemap and trying different maps in crome but nothing works. Now im starting to think I hooked it up wrong somehow. I totally wrecked the stock one, and I dont wanna revert back and have this be a complete waste of time. Anyone have any suggestions? I took a few pics and a quick video of the problem..




imburne is offline  
Old 07-17-2007, 12:28 PM
  #2  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Is this so obvious nobody wants to reply?
imburne is offline  
Old 07-17-2007, 12:29 PM
  #3  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

is it actually sealing? you double check that its wired right? CEL?
turbohf is offline  
Old 07-17-2007, 12:31 PM
  #4  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

here is a stupid *** question: did you load up a 3bar map sensor tune?
turbohf is offline  
Old 07-17-2007, 12:54 PM
  #5  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Originally Posted by turbohf
here is a stupid *** question: did you load up a 3bar map sensor tune?
Yes. Im not a pro at crome or anything but I have tried my own maps, other peoples maps, even 2.5, and 4.0 maps on crome.

Originally Posted by turbohf
is it actually sealing? you double check that its wired right? CEL?
Its sealing. I kinda tried testing the voltage with what little I know. I ended up getting 5v out of one of the wires. The reference one.. Um I donno, im confusing myself.

imburne is offline  
Old 07-17-2007, 01:10 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,036
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

nothing against xenocron but those dinky *** map sensors are garbage, we bought one from him and had it all hooked up right got to the the dyno (100) miles away then the tunner couldnt get the car to start, he blamed it on the shitty map sensor not the wiring and yes he also had crome pro with the 3bar selected, bought a 2.5 bar gm sensor from the guy at the dyno (90 ------- dollars) changed the settings in crome hooked up the new 2.5 and it worked flawlessly, i think 3 outta 10 of those map sensors are worth a ----, just my experience with them little *******, and looking at your video when the car did start thats the way it acted at the dyno
ososlohatch is offline  
Old 07-17-2007, 01:20 PM
  #7  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

To a novice like myself thats pretty valuable information. I can barely work on a car as it is. I dont need the product to be worthless.
imburne is offline  
Old 07-17-2007, 01:25 PM
  #8  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,349
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

you should hit up xenocron for some help or a refund.
Hes always helped me out with my stupid problems.
SDRAWKCAB is offline  
Old 07-17-2007, 01:41 PM
  #9  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3,256
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Originally Posted by SDRAWKCAB
you should hit up xenocron for some help or a refund.
Hes always helped me out with my stupid problems.
With my luck he will say it works and im a ------- idiot. But sure it couldent hurt. I will contact him if all else fails.
imburne is offline  
Old 07-17-2007, 02:11 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,036
Default Re: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run

Originally Posted by imburne
With my luck he will say it works and im a ------- idiot. But sure it couldent hurt. I will contact him if all else fails.
nah he's cool man he'll work with you to help you figure something out
ososlohatch is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 3 Bar Xenocron Now Doesent Run


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.