Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

moates burn1 setup w/crome. not working

Old 06-09-2009, 06:17 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
blackoutgt's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: new phila
Posts: 169
Default moates burn1 setup w/crome. not working

on moates.com it says check and see what com port the burn1 is in, and i cant find where it says this in the device manager... the usb serial device that pops up when its pluged in says there is a problem with the device and reads com 0

when i am in file>settings>realtimeprogramming within crome none of the selectable com ports work. (1-3) they all fail to connect.

when i first plugged in the burner it says i need to download a driver for it but ive never heard this before.

i dont know what im doing wrong .
blackoutgt is offline  
Old 06-10-2009, 02:32 PM
  #2  
0.5 BAR
Thread Starter
 
blackoutgt's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: new phila
Posts: 169
Default

is the moates burn1 plug n' play?. i still cant get it too connect
blackoutgt is offline  
Old 06-10-2009, 08:18 PM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
blackoutgt's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: new phila
Posts: 169
Default

i downloaded moates flast and burn program but still get no connection to the ecu in crome. i cant seem to get the burner to use flash and burn... cant figure out how to connect the 2
blackoutgt is offline  
Old 06-10-2009, 09:07 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Oct 2005
Location: St. Augustine FL
Posts: 3,938
Default

you need to download and install this http://www.moates.net/zips/ftdi_vcp_win98.zip

that should fix your problem.
Scott-EP is offline  
Old 06-11-2009, 01:54 PM
  #5  
0.5 BAR
Thread Starter
 
blackoutgt's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: new phila
Posts: 169
Default

thank you. much appreciated
blackoutgt is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
W O T
Wanted
7
12-11-2005 10:17 PM
abakedpotato
Engine Management
13
05-15-2005 07:47 PM
ZC4ME
Engine Management
6
05-04-2005 11:28 PM
RENR
Engine Management
23
01-16-2005 11:48 AM
steelcityhonda
Engine Management
16
06-26-2004 11:31 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: moates burn1 setup w/crome. not working


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.