Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

moates burn1

Old 01-07-2005, 01:41 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4,403
Default moates burn1

i cant figure this thing out. i can load the bin, i can read the chip, and blank check knows the chip is not blank(at29c256) but i cant burn it again. i keep getting a prom i/o error.?? any ideas

RENR is offline  
Old 01-07-2005, 01:42 AM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:moates burn1

there was a walkthrough on the site with regards to port speeds, and other sync issues. are you using xp?

I'll try to find the link

http://www.moates.net/documentation....entation_id=15
warric_k is offline  
Old 01-07-2005, 01:57 AM
  #3  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4,403
Default Re:moates burn1

dam same error


ERROR: PROM I/O returned failure.

im using xp
RENR is offline  
Old 01-07-2005, 02:09 AM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:moates burn1

if you have a usb2.0 port, try using a usb1.1 port, or 1.0 whatever it is

just switch up the usb ports, see if it helps.

also, what does the programming memory range show? make sure it's 000000 to 007FFF
warric_k is offline  
Old 01-07-2005, 08:48 AM
  #5  
0.0 BAR
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 0
Default Re:moates burn1

don't forget to make sure that your in usb ports COM1-4

i tried mine in COM5, and it didn't work
90accordIHI is offline  
Old 01-08-2005, 03:03 AM
  #6  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4,403
Default Re:moates burn1

the range is 007fff and its on com 4. dam this!
RENR is offline  
Old 01-09-2005, 08:36 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:moates burn1

it's telling you the chip is not blank, right? erase it, then burn it. I bought the moates because the willem was a piece of ----, I haven't had problems with the moates.
Honda16hb is offline  
Old 01-09-2005, 08:37 PM
  #8  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:moates burn1

Originally Posted by Kyle
it's telling you the chip is not blank, right? erase it, then burn it. I bought the moates because the willem was a piece of ----, I haven't had problems with the moates.
I bought the Willem because the Moates was a piece of ----. :P
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  
Old 01-09-2005, 08:45 PM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 7,082
Default Re:moates burn1

Originally Posted by Dr.Boost

I bought the Willem because the Moates was a piece of ----. :P
I think the problem involved alcohol, you backwards *** hillbilly.
Honda16hb is offline  
Old 01-09-2005, 08:47 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:moates burn1

Alcohol? Why would that have anything to do with the Moates not working for me? Or are you talking about you?
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: moates burn1


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.