Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

Old 08-23-2004, 08:46 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 67
Default Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

I have a PM6 ECU thats chiped and I burned a new program today with Moates Flash&Burn on my BURN1 burner. Go out to the Civic and take out the chip that was supplied with the ECU and put in ours and the car has a solid CEL and it won't start. The code light on the ECU is lit but its dim (doesn't seem to be as bright as it should be) so I put the chip that was supplied back in and its doing the same thing. Anyone have any ideas? Did we somehow fry the ECU?
MNCRXSi is offline  
Old 08-23-2004, 11:41 PM
  #2  
1.0 BAR
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 577
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

First reset the ecu to get ride of the solid CEL, and try again the chip supplied.
Try to burn another chip and make sure that the burning process was succefull and also checking the content of the chip. I usually get a solid CEL when my chip isn't burned right.
Hope this help.
n2o_2k is offline  
Old 08-23-2004, 11:46 PM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 67
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

In Flash&Burn I verfiy the chip with the buffer. I also unplug the ECU when I was swaping chips so it should automaticly reset its self.
MNCRXSi is offline  
Old 08-24-2004, 08:52 AM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

make sure you have the chip in the right way.

the U shaped cutout that indicates the side with pin 1 should point towards the center of the ecu
warric_k is offline  
Old 08-24-2004, 10:28 AM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5,102
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

check your soldering and make sure you dont have any cold solders
OnYx is offline  
Old 08-24-2004, 11:13 AM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 67
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

So in the burner you put the arror (or the U shaped notch) toward the handle and in the ECU you put it away from the handle?

BTW: I reburtned a chip and put it in my Integra and put it in the way that the previous post said to and it runs (Runs strong too!)
MNCRXSi is offline  
Old 08-24-2004, 01:41 PM
  #7  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

don't know about the burner, but for the ecu, it doesn't matter which way your socket is, it is essentially just an extension. the chip HAS to line up the way the old one did. like I said, U shaped thing to the middle.
warric_k is offline  
Old 08-27-2004, 03:49 PM
  #8  
1.0 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 362
Default Re:Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU

Thanks for the help guys. We had the chip in the ECU the wrong way. Works fine now.
Sikocivic is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ShoPow
Engine Management
6
07-13-2018 01:59 PM
MaximuS
Engine Management
2
07-05-2006 11:06 PM
BoosTedZSix
Engine Management
11
04-04-2006 03:49 PM
HMTguy
Engine Management
9
06-29-2005 05:48 PM
CivicMike
Engine Management
3
03-31-2005 07:04 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Chiped PM6 Solid CEL and dim LED on ECU


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.