Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

B16A P30! ECU problem with newfile Crome!

Old 12-07-2009, 09:00 AM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 187
Default B16A P30! ECU problem with newfile Crome!

Hi all,

this is the problem:

B16A P30 G00 ecu.
it was already chipped before i got it. but had no Eprom in it, and the jumper was cut.

soldered in a jumper,

Opened Chrome -> New file -> selected the P30 jdm ECU and started tuning.
Added launchcontrol, changed the revlimiter, adusted fuel an ignition tables.

programmed the chip, and put it in the ecu, and now the car wont get past 4000 rpm.
CEL goes on after is goes out when going to ignition with the key.
while driving, turn the car off and on, makes you able to go past the 4000 rpm, but CEL stays on.

I dont know if the soldering (done by the previous owner) was done bad, but i think by the looks of it is OK.

I had a similiar problem with an ESI last year. there was no problem with the soldering, it was the NEW File used from chrome.
taiajam is offline  
Old 12-09-2009, 12:47 AM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Default

Im pretty sure its a bug in the basemap i found the bug to or did you forget to remove the check sum and have you tryed a p28 base just to see if it goes into limp
H&AIMPORTS is offline  
Old 12-09-2009, 07:03 AM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 187
Default

i think i forgot the cheksum, ill will chek it later this day.

i ran in the sameproblem with a p28 ecu on an ESI engine, I kept getting Limpmode.
I had to use a boostmap programm to use it for N/A, i dont know what was the problem. but it wasnt the checksum
taiajam is offline  
Old 12-09-2009, 06:27 PM
  #4  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 187
Default

it was the checksum, and the knocksensor was enabled. it was an edm p30 ecu.

tuned it today... man, it went like a beast on 95oct with open exaust, 4-2-1 header, WAI and milled head. each tune stronger!!

the owner of the car really wanted it able to rev to 9200 rpm. I told him 9000 is already the max!!, and your beating the **** out of this engine.. anyway....3-4 streetruns went ok (not in the revlimiter, more like 9k.)
5th tune and last tune was tuned for low end torque.
onstartup the owner revved the engine up (I think to toucht the 9.2k revlimiter which he didnt hit before)
well at 9200 rpm ting ting intgg prrrtt valvefloat, and the engine was dead.

it sucks, when you help some1 for a tune, and then it ends thisway.

s
taiajam is offline  
Old 12-10-2009, 08:07 PM
  #5  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Location: CF Montana
Posts: 49
Default

Did you slap the guy?
flashmntbiker is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
taiajam
Engine Management
0
12-04-2009 10:13 AM
reactone
Engine Management
7
04-26-2007 07:32 AM
Guy-Fast
Turbo Parts For Sale
0
08-11-2005 06:09 AM
chingro
Turbo Parts For Sale
3
07-05-2004 02:42 AM
LSD Motorsports
Turbo Parts For Sale
1
03-28-2004 02:26 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: B16A P30! ECU problem with newfile Crome!


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.