Forced Induction Custom FI Setup Questions

Custom Rat Rod Twin Turbo Setup

Old 03-31-2013, 07:36 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default Custom Rat Rod Twin Turbo Setup

Hey guys,

I added an ebay twin turbo setup to my old truck and am showing zero boost until 6500 - 7000 rpms. Which is over revving my engine.

The turbos are mainly for looks, but I'd like to have something. Having small turbos I would have thought they would have spooled well before 6500-7000k.

Engine: 350 sbc
Wastegates: 38mm, 8psi springs, they don't even open up
Blow off valves: Not doing anything

Turbo:

Compressor:
Trim: 55
A/R: .50
Inducer: 50.50
Exducer: 76.00

Turbine:
Trim: 73
A/R: .63
Inducer: 65.50
Exducer: 55.90

Besides sounded good, they aren't do anything.
kauffjd3 is offline  
Old 03-31-2013, 07:43 AM
  #2  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default

pics. I don't have any newer pics, but I have the exhaust down pipes on now. Turbos are spinning pretty quick. I can take a video if needed.
Attached Thumbnails Custom Rat Rod Twin Turbo Setup-img_20130302_015114.jpg   Custom Rat Rod Twin Turbo Setup-img_20130303_175130.jpg  
kauffjd3 is offline  
Old 04-01-2013, 08:15 AM
  #3  
~ SITE SPONSOR ~
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 390
Default

I'd check for boost leaks first.
Matt Cramer is offline  
Old 05-15-2013, 08:48 AM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: May 2011
Location: In a house.
Posts: 36
Default

So wait, your saying they boost very fast, as in you can hear them spinning, but your not feeling or getting useable boost untill very high rpm?

I dont see much room for boost leaks from the picture, BUT there is never a good reason to not check for those first.

I would think as well that even those those are not *small turbos, they should be a bit quicker. But that does have alot to do with exhaust temps and flow. What is the brand of turbos your using?
sleepy 7 bolt is offline  
Old 05-15-2013, 07:48 PM
  #5  
0.0 BAR
 
Join Date: May 2013
Posts: 24
Default

Should be boosting by 5000rpm with 50mm turbos. Are you sure the wastegates are not leaking?
V8KILR is offline  
Old 07-07-2013, 01:01 PM
  #6  
0.0 BAR
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Default

Could it be that the wastegate collars are installed upside down....or not at all.....?, leaking exhaust pressure that should be spooling the turbo...
Mangler is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mopar318
Fabrication
9
08-12-2008 01:11 PM
mij_nagrom88
General Discussion
19
11-27-2006 02:44 PM
chevy
General Discussion
28
04-03-2006 03:30 PM
Dr.Boost
General Discussion
49
11-01-2004 04:32 PM
kain
General Discussion
43
10-14-2004 12:25 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Custom Rat Rod Twin Turbo Setup


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.