Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start. >

wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

Old 03-02-2004, 02:43 AM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 381
Default wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

i have just wired in my MSD 6 AL to my CRX 89 ZC however im getting a code 15 when trying to start it. It is a possibility that i knocked the rotor arm out and the ignition timing is 180 degrees out, could that cause a code 15?
any help would be great
thanks
djnikko is offline  
Old 03-02-2004, 09:47 PM
  #2  
1.0 BAR
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

how is it wired
white/red comes from old coil (signal to msd)
orange/black goes to coil
thick red/black is the main power
anthony88 is offline  
Old 03-02-2004, 10:41 PM
  #3  
1.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 629
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

did you remove the stock coil out as well?
B16MIKE is offline  
Old 03-03-2004, 03:27 AM
  #4  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 381
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

its wired exactly how anthony88 stated. I have not removed the internal coil. The msd box is still using the stock ignitor coil. The only thing i didnt do by the book is wire the black wire to the negative on the battery, i put it to the chassis instead but i cant see that causing a problem. Could my rotor arm of been pushed round while i was wiring so ive ended up putting the distributor back on with the wrong timing setup? it was a 50/50 on which way it could be. I'll reset the ECU then try again tonight...
djnikko is offline  
Old 03-03-2004, 04:39 AM
  #5  
1.0 BAR
 
Join Date: May 2003
Posts: 517
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

I got the same error when I did mine. My problem was a loose connection. Also If i remember correctly (i maybe wrong) on my dohc zc i couldnt put the dizzy in backward.


ShadowRex is offline  
Old 03-03-2004, 05:55 AM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 381
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

i'll try putting it in backwards tonight if it isnt already... im also gonna check for a switched 12V on the yellow/black wire in the dissy
djnikko is offline  
Old 03-03-2004, 08:49 AM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

i believe the rotor has a notch like a cam gear so you cant put it in backwards
88crxSi is offline  
Old 03-03-2004, 09:16 PM
  #8  
1.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 629
Default Re:wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.

I bet its ur groung wire.run that thing to the negative post of the battery.i tried that other way and later on it came loose from engine vibration.moved it to the baterry and had no problems since.
B16MIKE is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
B16CRXT
Hybrid/Tech
7
01-17-2006 10:06 PM
W O T
General Discussion
23
12-10-2005 05:16 PM
ComputerJLT
General Discussion
11
07-23-2004 10:22 PM
dippincrx
General Discussion
2
12-29-2003 09:19 PM
Boosted075CRX
Hybrid/Tech
1
03-26-2003 03:15 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: wired in my MSD 6 AL, getting a code 15 car wont start.


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.