Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

VAFC / SAFC questions

Old 06-20-2004, 07:08 PM
  #1  
Administrator
Thread Starter
 
HMT-Admin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 13,991
Default VAFC / SAFC questions

I had some difficult times using a VAFC last week on a friends car, its like no matter what I was getting a CEL for Map but the voltage was never going over 3.0v.

450's on a z6 w/ VAFC @ 6-7psi

I tried leaning the ---- out of it, even at -50% I was still getting it.

Any ideas?

I had 0 problems when tuning 450's on a ZC w/ SAFC @ 10psi no CEL or anything. Is something different about the VAFC that I do not know about?

Maybe it was something I was overlooking since I was in a hurry.

Jeff
HMT-Admin is offline  
Old 06-20-2004, 07:35 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re:VAFC / SAFC questions

I've seen a lot of threads latelymof people having weird issues with AFCs/VAFCs. Seems most of them end up being actual problems with the unit or bad wiring.

ONly diff between the two that I know about is the VTEC activation.
Chris Harris is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Slo_crx1
Engine Management
4
10-20-2005 04:40 PM
themadhatter
Engine Management
1
01-17-2005 06:46 AM
Donald125
Engine Management
5
04-06-2004 11:30 PM
MaximuS
Engine Management
4
04-29-2003 08:31 PM
Semnos
Engine Management
4
02-28-2003 02:30 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: VAFC / SAFC questions


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.