Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob >

upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob

Old 03-05-2006, 11:55 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,798
Default upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob

I have a small problem.

let me give an example of what it does.

lets say I go to the store to for a short time. When I get back my car is still warm sorta. After I start my car and try to leave the RPMs will drop quickly when I raise them up trying to get the car going. It sounds like i'm quickly punching the gas many times... after a few minutes it goes away. But its very annoying and now that I have a light weight flywheel its become more of a problem. It seems like the ECU thinks the Idle is running away so it drops the RPM.

So If anyone knows the solution to the problem please let me know.

Otherwise I guess I need to upgrade. I have a bin that is a very good tune I made a couple of years ago for uberdata 1.66. I really dont want to have to retune my car. I already tried importing my 1.66 verion and it just gave me garbage.

If I can get the import to work, do I have to retune my car?

Nick
Sinner is offline  
Old 03-06-2006, 10:33 AM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re: upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob

Its an issue with the IACV control in Uberdata. I have never really found a good fix besides adding a piece of hose to the inlet side of the IAC valve to act as a orifice. It eliminated the problem all together.
SpankedYA! is offline  
Old 03-06-2006, 02:30 PM
  #3  
1.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 240
Default Re: upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob

Originally Posted by CSaddict
Its an issue with the IACV control in Uberdata. I have never really found a good fix besides adding a piece of hose to the inlet side of the IAC valve to act as a orifice. It eliminated the problem all together.
Would this be your way of fixing the chipped ecu idle surge syndrome? I'd like to hear more details of your fix.
splitime is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lilpooh21186
Engine Management
4
05-27-2008 11:24 PM
labatt50
Engine Management
10
05-03-2006 11:49 AM
stillnoturbo
Forced Induction
18
06-10-2005 02:00 AM
SleepinEH
Forced Induction
5
10-12-2003 07:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: upgradding 1.66 to 1.7+ , or just help me solve a small prob


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.