Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

uberdata problem- bogging and cel

Old 01-30-2005, 09:26 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default uberdata problem- bogging and cel

ok, so i chipped my ecu yesterday, did a real good job soldering, no cold joints or anything... but with the new chip (stock p06 program with uberdata) it gave a CEL and when i tried to rev it it dropped about 500rpm b4 it revved, and sounded wimpy... cut j1 and back to normal... im thinking it might be something with the willem burner, when i set it to AT29C256 it brought up a dialog box that said pin 3 <==> pin 31. what does that mean? i'm only using a 28pin chip... the burner verified a good burn to the chip.
wdwalker is offline  
Old 01-30-2005, 09:29 PM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

You have to jumper 2 pins to work correctly as I have read.
SpankedYA! is offline  
Old 01-30-2005, 09:42 PM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

unsure... i know there's 2 capacitors and 1 resistor, plus a jumper. j1 is the only jumper i know of...
wdwalker is offline  
Old 01-30-2005, 10:40 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

no, not on the ecu, he's talking about on the burner put a jumper wire in the zif socket on the burner from pin 3 (first pin of the 28 pin chip, 3rd pin of the actual zif socket b/c the burner has a 32 pin socket), going to pin 31, which is the pin on the zif socket right after the last pin of the chip.

the zif socket is numbered like below, so just put a jumper between 3 and 31 after you put the chip in the burner then close the lever, then hit 'id check' icon at the top of the software to make sure it reads the chip as a 29c.


top of zif socket where lever is located....
1 32
2 31
3 30
4 29
5 28
6 27
7 26
8 25
9 24
10 23
11 22
12 21
13 20
14 19
15 18
16 17
projekteg is offline  
Old 01-30-2005, 11:27 PM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

right, i set the jumper on the burner, hit chip id and it identified it as an Amtel AT28/29C256. and i set the dip socket toggle switches, i think it was like 1-4off,5-8on,9on,10off,11on,12off or something to that extent. it might be that i followed the website's instructions to use the PCB3 option in the software instead of using Willem. mine doesn't have the LED chip setting w/ the black buttons, i have to manually set the jumper.
wdwalker is offline  
Old 01-31-2005, 12:11 AM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

and no, i just reread and understood what u were saying, i wasnt setting a jumper wire from the pin 3 to pin 31... i didnt understand that part. i'll try this tomorrow, hopefully i can get it up and running, can't wait to put my project together. i'm gonna wire up a switch to that ecu jumper, its a pita to resolder that jumper every time i wanna switch from stock to uberdata program.
wdwalker is offline  
Old 01-31-2005, 06:25 AM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

i'm gonna do a write up on how to use the willem burner this afternoon, i see a lot of the same questions pertaining to them which scares some people away from getting one, which is a shame b/c it's a great unit at a great price
projekteg is offline  
Old 01-31-2005, 06:55 AM
  #8  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

i look forward to reading it i'm so new to the ecu chipping stuff, i need all the help i can get.
wdwalker is offline  
Old 01-31-2005, 07:09 AM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

which version of the software are you using? 097ja is the newest, but has problems with the 29c256 chips, i always use 097g
projekteg is offline  
Old 01-31-2005, 09:36 AM
  #10  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 273
Default Re:uberdata problem- bogging and cel

for uberdata i'm running 1.66, i tried 1.7 but it was real buggy, gave me ridiculous values when opening stock ls.bin and then importing p06. is 1.8 better?
and for the willem i'm using whatever version comes on the cd that came with it. can u link me to a newer version i should be using?
wdwalker is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: uberdata problem- bogging and cel


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.