Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
Still got CEL and idling weird...need help ASAP! >

Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

Old 08-25-2004, 10:50 AM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 5,381
Default Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

So i disconected the SAFC ( old school balck one ) and i ran the car ( by ran i mean let it idle ) to see if the problem persisted and it still does, i get a CEL 16 when i disconnect the AFC, i assume this is due to not having anything to control the injectors. However the Tach is still acting weird. it wil jump all around like its on crack when ever you let off the gas or your in gear and off the gas. it also turns off when your letting off the gas in 2nd gear and when i try to start it with the key its like its been flooded and i have to wait a good 5 - 10 seconds.

Tonight im going to try and run the stock injectors with the FMU and see if it still give me this problem. I even changed the Ignitor in hopes of it being the problem. Maybe its the coil? maybe its the whole distributor? or maybe its my wiring harness?

anyone have this problem B4?

juli0_bustamante is offline  
Old 08-25-2004, 11:05 AM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

what injectors are you running again?

you do have a resistor pack correct? I would tackle the code 16 first... make sure you have something to scale those injectors down (afc), since you know it isn't that that is giving you the code. make sure your injector wiring is correct.
warric_k is offline  
Old 08-25-2004, 11:49 AM
  #3  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 5,381
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

i was running the 390's but i wasnt getting a code 16 with the AFC hack. i was getting code 15. im not sure why? i checked everything and still...maybe its the AFC? what car select position should it be at?
juli0_bustamante is offline  
Old 08-25-2004, 05:43 PM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,039
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

how did you disconnect your afc?

you can't just unplug it; you have to reconnect all the cut signal wires to the computer else it won't know what's going on.
ComputerJLT is offline  
Old 08-25-2004, 05:54 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,201
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

try taking off your battery and reconnecting it.... just a suggestion
B16Drag is offline  
Old 08-25-2004, 09:22 PM
  #6  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 5,381
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

Originally Posted by ComputerJLT
how did you disconnect your afc?

you can't just unplug it; you have to reconnect all the cut signal wires to the computer else it won't know what's going on.
c'mon now do you really think i wouldnt use a jumper wire? and yes i disconnected the battery several times....nothing..im going back to stock injectors and an FMU and see if the problem persists.

***walsk to garage to work on car*******
juli0_bustamante is offline  
Old 08-25-2004, 10:28 PM
  #7  
1.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 629
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

code 15 is ignition output signal,you dizzy is fucked which explains your fucked up tach problems. Also why your flooding out, the plugs aren't fireing right to burn off the fuel comming in.
B16MIKE is offline  
Old 08-26-2004, 03:00 AM
  #8  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 5,381
Default Re:Still got CEL and idling weird...need help ASAP!

wrong!!!!!!!!!!!!!! :P

actually my dizzy is fine...i replaced the injectors and ran the stock ones with an FMU and no codes..hmmm WTF is going on here?

i think ill just stick to turbo edit..no cutting wires needed!
juli0_bustamante is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
NNBD
Hybrid/Tech
1
01-24-2007 02:55 AM
projekz
Hybrid/Tech
12
07-05-2005 08:23 AM
AzntaggeR
Forced Induction
1
05-02-2005 03:30 AM
PinoyB18A
Hybrid/Tech
2
03-10-2005 01:39 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Still got CEL and idling weird...need help ASAP!


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.