Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

problems with dsm 450's and chrome basemap

Old 07-07-2006, 10:48 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Default problems with dsm 450's and chrome basemap

I got a basemap burnt last weekend from intec, just to get the car to a tuner to get tuned, the car is running like ---- and smells rich as ----, you try to give it gas and it sounds like its missing or somethin...the timing is good, brand new dizzy, wires are fairly new, and im about to go gap the plugs to .030 I have no clue what is going on, can anyone help? one thing is I have a obd-1 ls harness on a sohc vtec so the blue wire on the dizzy (negative coil) is not hooked up to anything, could this be a problem? or could it be a very rich basemap? ------- intec...
allmotoreh2 is offline  
Old 07-08-2006, 01:33 AM
  #2  
1.0 BAR
 
Join Date: May 2006
Posts: 295
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

i also have similiar setup... no probs.

Are you throwing a cel? (check engine light?

Did you install resistors, or resistor box for Injectors?
StinkyFeet is offline  
Old 07-08-2006, 11:01 AM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

yep, I put a resistor box in,and it is wired correctly, now the problem is it sounds like its running on 2 cylinders and whlile its idling I can take the injector plug off #2 and #3 and the car dosent Idle any different...I thought it was bad injectors but I swapped them around and it still does it on #2 and #3...what does this sound like to you guys? a bad ecu?
allmotoreh2 is offline  
Old 07-08-2006, 11:20 AM
  #4  
1.0 BAR
 
Join Date: May 2006
Posts: 295
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

u sure u installed that resistor box on the right wires (black wires on box to the yellow wires on each injector)
StinkyFeet is offline  
Old 07-08-2006, 12:58 PM
  #5  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 842
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

Originally Posted by allmotoreh2
yep, I put a resistor box in,and it is wired correctly, now the problem is it sounds like its running on 2 cylinders and whlile its idling I can take the injector plug off #2 and #3 and the car dosent Idle any different...I thought it was bad injectors but I swapped them around and it still does it on #2 and #3...what does this sound like to you guys? a bad ecu?

Try different plug wires on cylinders 2 and 3, then try different plugs.
StanB is offline  
Old 07-09-2006, 11:34 AM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

I wired the resistor box right, Ive tried different wires, havent tried different plugs yet though, ill try that today,
allmotoreh2 is offline  
Old 07-09-2006, 02:22 PM
  #7  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

got it fixed, I dont even want to talk about what it was, haha...now I just need tuning!
allmotoreh2 is offline  
Old 07-09-2006, 06:36 PM
  #9  
0.0 BAR
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 25
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

firing order haha
deckplate18 is offline  
Old 07-09-2006, 07:51 PM
  #10  
0.0 BAR
 
Join Date: Jun 2005
Location: WA
Posts: 0
Default Re: problems with dsm 450's and chrome basemap

bwahahaha.
Oscar is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problems with dsm 450's and chrome basemap


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.