Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Help: E-Manage and CEL

Old 03-16-2004, 08:15 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default Help: E-Manage and CEL

I installed my Greddy kit on my 95 DX /w D16z6 a few days ago and after wireing up the e-manage I get a CEL 3 - Map sensor. all of my connections are soldered and I checked and rechecked and rechecked all of the jumper settings and dial settings. The map voltage comming into the emanage is 3v with ignition on like its supposed to be and comming out its like .5v - 1v and thats whats throwing the CEL. Please Help.
TurboHatch95 is offline  
Old 03-16-2004, 11:33 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:Help: E-Manage and CEL

Heh, cross posting boards, eh?

Hrm, if you're absolutely sure you didn't mix up the MAP in, and MAP out lines, you may have a defective unit, or, a setting in the unit may be very wrong.

eManage should allow for you to scale back your MAP sensor by a user-defined amount, but you should also be able to *not* scale it back. Basically, set the unit to 0% correction, and the same voltage going in, should be the same voltage coming out.

Have you verified this with a voltmeter, or are you using a feature of eManage?
TurboEF9 is offline  
Old 03-16-2004, 11:51 AM
  #3  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default Re:Help: E-Manage and CEL

Yeah, I normally dont cross post boards but i'm racking my brain trying to figure this ---- out.
I thought about using the dials on the front to scale it down but the first setting is for 2000 RPM's and its throwing the code at idle which is around 1000 RPM's.
Yes, i'm using a voltmeter to check the MAP voltage.
TurboHatch95 is offline  
Old 03-16-2004, 12:15 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:Help: E-Manage and CEL

Hrm, I don't know what the MAP voltage is supposed to be at idle.

I wouldn't be able to check myself until I get home tonight.

Maybe someone with a stock MAP sensor setup can check our idle voltage?
TurboEF9 is offline  
Old 03-16-2004, 12:50 PM
  #5  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default Re:Help: E-Manage and CEL

Stock voltage is 3v according to helms manual. Its deffently the emanage screwing ---- up, i've tried multiple setting on the setup ***** on the front: 2-8-A, 2-8-B, 2-8-E. I'm gonna try and change some of the jumpers inside in a little while, see if I can figure it out, right now its set up the way greddys instructions said to set it up.
TurboHatch95 is offline  
Old 03-16-2004, 01:04 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:Help: E-Manage and CEL

Shouldn't be 3v at idle though.

While the car is running, 3 volts is WOT, 0inHg.
TurboEF9 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
holandj
Engine Management
0
07-22-2010 11:22 PM
-SKUM-
Hybrid/Tech
2
05-13-2007 03:17 AM
crxhugh
Engine Management
7
07-25-2006 06:48 PM
Turblow
Forced Induction
3
06-04-2006 06:59 AM
customcoach
Engine Management
3
01-29-2006 02:01 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help: E-Manage and CEL


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.