Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

HELP! car wont start....soild CEL?

Old 05-25-2004, 04:08 AM
  #1  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default HELP! car wont start....soild CEL?

im running turboedit try 11 ng26 map that is modified to my liking.... not sure if this is related to engine management.

i got what looks to be a soild CEL, though the light may be blinkin super fast (its 2am im tired) and what sounds to be the fuel pump/main relay clicking very fast for as long as the key is on "ON"...didnt try to start it...

i reburnt my ROM, no luck. swapped my PR4 from my other car (PS9 in the car that wont start) same ----...
turbohf is offline  
Old 05-25-2004, 06:32 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3,832
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

Try an older version yo. Try10 or
leed is offline  
Old 05-25-2004, 07:21 AM
  #3  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 771
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

sounds like a bad chip
surfer is offline  
Old 05-25-2004, 09:06 AM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

NG26 has no checksum... it won't solid CEL because of code.

Something is physically wrong. I.E, burn didn't take, chip is bad, put the chip in backwards (heheheh), maybe a leg didn't hit the socket right?
TurboEF9 is offline  
Old 05-25-2004, 09:10 AM
  #5  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

Originally Posted by leed
Try an older version yo. Try10 or
cant, need vtec yo....

i tried another chip, tried another....
turbohf is offline  
Old 05-25-2004, 09:11 AM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

Try disabling VTEC and see if it works.

...if enabling it breaks it, then you need to get ahold of Dave. He says he ran it fine.
TurboEF9 is offline  
Old 05-25-2004, 09:34 AM
  #7  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

well it ran fine on the other car...
turbohf is offline  
Old 05-25-2004, 09:59 AM
  #8  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

well im retarded, it was the ground on the thermostat....only finger tight so it wasnt making a desent connection
turbohf is offline  
Old 05-25-2004, 10:12 AM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,260
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

HAhaha.. slow down, look everything over... and stop blaming TE. :P BWHAHAHAH!


Good luck today!
TurboEF9 is offline  
Old 05-25-2004, 06:37 PM
  #10  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:HELP! car wont start....soild CEL?

im not blaming TE.... i LOVE TE

just pointing out that im using it...gotta give all the info ya'know...
turbohf is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HELP! car wont start....soild CEL?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.