Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Car starts and die

Old 10-13-2006, 10:29 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
hard2obtain's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 526
Default Car starts and die

I just finished my setup with a chipped ecu but my car starts then die, i gap my sparkplugs at .28 to .30 but i dont know what its happening.

I get a bin for my setup at 12psi, but right now i only run 8psi. The sparkplugs are stock and smoked.

What can i do?

My setup:
Stock Z6
T3 A/R .60
8psi
DSM 450s
DSM intercooler
Stock fuel pump
Chipped ecu with uberdata
Open downpipe
Name:  DSMinstalled.jpg
Views: 2
Size:  39.4 KB
Name:  completesetup.jpg
Views: 4
Size:  70.2 KB
hard2obtain is offline  
Old 10-14-2006, 07:35 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Walter's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,057
Default Re: Car starts and die

make your own bin for ur setup.
Walter is offline  
Old 10-14-2006, 02:41 PM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
hard2obtain's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 526
Default Re: Car starts and die

A friend says its a boost leak.

Any other opinion?
hard2obtain is offline  
Old 10-14-2006, 02:50 PM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 918
Default Re: Car starts and die

.. More info
How long does it run,
whilst its running, if you hold the gas down.. does it stay alive.

You checked all the dizzy TPS , manifold wiring ?
ibby is offline  
Old 10-14-2006, 03:33 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Walter's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,057
Default Re: Car starts and die

Originally Posted by hard2obtain
A friend says its a boost leak.

Any other opinion?
i dont think so...cuz boost leak has nothing do to with that..

are your car recieving spark correctly? check all plugs of your intake ..
Walter is offline  
Old 10-14-2006, 09:11 PM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
hard2obtain's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 526
Default Re: Car starts and die

Originally Posted by Walter
i dont think so...cuz boost leak has nothing do to with that..

are your car recieving spark correctly? check all plugs of your intake ..
Hey Walter it was a boost leak, i already solve that problem and the car runs.

Now i have 2 problems, the first are i have boost spikes, the boost gauge jumps to almost 20psi and my wastegate are set at 8psi, i connect the wastegate to the intake manifold. The second are my car bogs, im thinking about spark plugs but i gapped it at .028, maybe i need one step colder or i still have some boost leak.

Any help?
hard2obtain is offline  
Old 10-14-2006, 10:36 PM
  #8  
1.0 BAR
Thread Starter
 
hard2obtain's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 526
Default Re: Car starts and die

Originally Posted by Dmc1
well if your getting boost spikes check your vacuum line to the wastegate actuator. for the usaul mistakes a bunch of stuff t'd off of the same line, or just a leak.
It could be a bad manifold design to if you have an external wastegate. like the rvhard manifold were the wastegate is on just one of the runners.
Yes i have the boost gauge, wastegate and blow off connected into the same line in the intake manifold
hard2obtain is offline  
Old 10-15-2006, 09:10 AM
  #9  
3.0 BAR
 
Walter's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,057
Default Re: Car starts and die

really? mmm then i dont understand why boost has to do with start the car if when you start yuor car there isnt boost.. just when you start your car is almost if your car is NA cuz there 's vaccum still... correct to me if im wrong

about your problem sound like your WG is not receiving proper boost for to open its springs..
Walter is offline  
Old 10-18-2006, 12:35 AM
  #10  
1.0 BAR
Thread Starter
 
hard2obtain's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 526
Default Re: Car starts and die

Ok, wasnt the wastegate, was the boost gauge. I put a boost gauge from a friend and it read solid 8psi .

Now the only problem left are that in first gear the car bogs untill boost, when boost hits the problem gone, that occur only in 1st gear, and i cant rev to more than 3k in any other gear the car pulls ok.
hard2obtain is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ssdelsolsi
Forced Induction
27
05-08-2012 11:18 PM
HMTguy
General Discussion
0
04-09-2007 11:48 PM
alpalwal
Hybrid/Tech
2
04-09-2007 11:21 PM
crazy4nos25
Hybrid/Tech
3
01-28-2005 06:45 PM
WIND
Hybrid/Tech
5
01-12-2005 10:45 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car starts and die


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.