Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

0B1 to OB2 troubles please help!!

Old 09-03-2005, 05:42 AM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,145
Default 0B1 to OB2 troubles please help!!

Right this is going to be a long post so keep with me, im trying to help someone out who has a problem with there car

CAR : 2000 VTI B16A2 OB2a

first off this car blew up N/A a few months ago, so instead of rebuilding for n/a he decided to get it built for boost, so off he went and had the engine built with low comp forged internals and bought a turbo kit, He had the kit installed by a garage.

Then he converted from OB2A to OB1 to run uberdata or crome,

Bear in mind that all this was done at once, the engine installation and converting to OB1!!

This is where the problem started, the car starts but had several codes, oil pressure sensor and vtec solinoid. we sorted the codes out by bridging some pins on the ecu to bypass the vtec oil pressure.

The car will start perfectly, will rev smoothly on half throttle but as soon as you nail the gas pedal it splutters and wont rev smoothly,


Things we have done to try and resolve the problem:

Put stock ecu back on and stock injectors : Problem not solved
New 2.5 map sensor tried : Problem not solved
Stock map sensor put back on : Problem not solved
2 differant p30 ecus, 1 known to be working : Problem not solved
Gapped the plugs to .28 : Problem not solved
Tried crome and uberdata : Problem not solved


Also the thing i find the weirdest is no matter how much fuel we take out at idle the AFR is 8.3ish, The map doesnt seem to be responding to any changes we make!

Any ideas on what the ---- i can do next, me and another bloke are ripping our hair out trying to figure this ------- car out!

Thanks
Matt




civicvtecb16a is offline  
Old 09-03-2005, 05:44 AM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re: 0B1 to OB2 troubles please help!!

Did you mix up the TPS and MAP sensor plugs?
SpankedYA! is offline  
Old 09-03-2005, 05:45 AM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,145
Default Re: 0B1 to OB2 troubles please help!!

Are they the two plugs that look the same?

civicvtecb16a is offline  
Old 09-03-2005, 12:12 PM
  #4  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re: 0B1 to OB2 troubles please help!!

Originally Posted by civicvtecb16a
Are they the two plugs that look the same?

yes they look the same...
turbohf is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
volumeking333
Engine Management
1
08-30-2006 08:18 PM
travisr138
Engine Management
11
05-01-2006 03:51 PM
SiTurboD
Hybrid/Tech
1
07-20-2005 02:06 AM
bustah49
Hybrid/Tech
3
11-02-2004 07:40 PM
DOHCVTECEX
Hybrid/Tech
5
06-11-2003 09:27 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 0B1 to OB2 troubles please help!!


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.