Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Uber help please

Old 12-20-2004, 06:54 PM
  #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Uber help please

This is going to be long, as it has been a long troubleshooting process. I have a D15b7, 94 Dx motor. I had a chipped p06 which I thought was fried but I guess some connections were just bad, my friend resoldered it and fixed it. When I thought it was bad I bought a p05, I guess p05's don't have 02 sensore heaters, that is the only difference between a p05 and a p06. I have my 02 sensor unplugged and turned off in Uberdata. So I have been driving around on a basemap and it runs good but in cold cold weather it idles like pure crap. Idles like it has a huge cam. And I know it's idling wicked rich because it's pouring out condensation white smoke (because it's so cold) and it smells like raw gas. No black smoke though. Anyway, this basemap is really rich, bogs sometimes at half throttle. So I burned a new chip tonight and leaned it out. So the idle is leaner. Burned in 1.64, 1.66, and 1.7. The car idles like crap still even when I switched back to my p06. Tried both chips in both Ecu's and it's still bad. And now after all this, the car bogs when I'm at anything less than like almost WOT. Like starts to cut out and then I have to floor it to get it to snap out of it. I am not throwing any codes. What the hell is wrong with my car?!?!?!
nonvtec is offline  
Old 12-20-2004, 07:01 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 5,285
Default Re:Uber help please

So the same basemap you ran in the P05 runs the same way in the P06? This never happened before in the P06? Do you have the Fuel modifiers in your Uberdata .bin enabled? I've had some shitty problems whith them when they are enebled (Raw gas out the exhaust and the same symptoms you mentioned).
tranceminister is offline  
Old 12-20-2004, 07:06 PM
  #3  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Re:Uber help please

yes, they are enabled, hmmm. What does it do when they are disabled, automatically set to 53% (recommended for 450's)?
nonvtec is offline  
Old 12-20-2004, 07:14 PM
  #4  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Re:Uber help please

Disabled, still pouring out smoke. I am not as bothered by that as I am by the bogging and awful idle, I mean, it is 5 degrees out. Yeah runs the same in p06 and p05. I haven't been running the p06 with boost yet, this is the first night I did after my friend resoldered it. Now it's just running the same as the p05 though. The only thing wrong with the p05 8 hours ago before I screwed with stuff was, idling like crap and bogging at half throttle (rarely though). Now not only does it idle like crap, it bogs all the time and is pouring out more smoke than ever. Since boosted it has not idled well when cold. However, when I had this basemap running NA it did not have any of these problems. Maybe running open DP with no 02 is effecting something?
nonvtec is offline  
Old 12-20-2004, 07:19 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 5,285
Default Re:Uber help please

Yeah I had them causing some screed up things. I won't even use them anymore. But is there anyway for you to post up the .bin on here? If not just email it to me, I'd be interested in checking it out too.
tranceminister is offline  
Old 12-20-2004, 07:24 PM
  #6  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Re:Uber help please

Alright I sent you the two bins I have tried.
nonvtec is offline  
Old 12-20-2004, 07:26 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 5,285
Default Re:Uber help please

Cool, I'll get back to you in a moment
tranceminister is offline  
Old 12-20-2004, 07:32 PM
  #8  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re:Uber help please

Nonvtec try my map. It is in the link in my sig under Uberdata. It will work. Its 1.66 Plus did you check your plugs? Do you have an injector sticking open?
SpankedYA! is offline  
Old 12-20-2004, 07:33 PM
  #9  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Re:Uber help please

Trance, your email hates me or something... I posted the bins here http://www.ecimulti.org/uberdata/for...;threadid=2346
Whenever I try to send you email I get it back with a delivery failure,
nonvtec is offline  
Old 12-20-2004, 07:35 PM
  #10  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,950
Default Re:Uber help please

How do I check if an injector is sticking open?
nonvtec is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Uber help please


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.