Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting >

Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

Old 11-22-2003, 03:22 AM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 69
Default Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

I was on the free way today testing my safc setup and when i was around third gear around 3000rpm and i let go the throttle the rpm start to decrase around like 2000rpm, and then i push the throttle again it would make a miss fireing sound like if the engine would choke, so i have to push the throttle all the way in so it would start to accelerate normal that was on 3rd,4rd and 5th gear Hight rpm, it feels like the engine start to accelerate normal when the throttle was at the same position, or in the same rpm that it was when i first let go the throttle so im not sure if it was the rpm or the throttle positon or my high rpm band setup was to lean.

Also i dont know if this is right on the monitor display: Afl= Air Flow is not reading that is because is for a different type of sensor or honda suppost to read that to.


This is all my setupsAFC
-Sensor type Pressure IN 06 OUT 06
-Cyl 4 Thr /
-Sensors chk all 3 readig good
-TH- point lo98% hi99%

Ne low hig
1000 -35% -36%
2000 -35% -36%
3000 -35% -36%
4000 -35% -36%
5000 -35% -36%
6000 -35% -36%
7000 -35% -36%
8000 -35% -36%
but i think i was suppost to lean out the fuel to -10 more off fuel, but im not sure i need an advice, what would you set this up if you would have all these parts and what could be the problem


This is the car setups:Civichatch 10psi Boost
-91 honda hatch
-PM6 ECU
-D16A6 all internal stock
-Turbo IHI
-BLITZ BOV
-Starion/Conquest Intercooler
-Walbro fuel pump
-AEM fuel rail
-Fuel Pressure 39psi
-DSM 450cc blue top injectors
-D16Z6 intake manifold and B16A Throttle Bodies
-MSD 6AL
-SS BLASTER COIL
-MSD 8.5 WIRE PLUG-
-DENSO IRIDIUM POWER PLUGS
-92 OCTANE FUEL

Rick is offline  
Old 11-22-2003, 04:14 PM
  #2  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 69
Default Re:What setting would you start from if u have all these ----

What im doing wrong, can anybody replay just to see if these is working.
anybody said somting flame me or som ----

im the only one whit these setup, or the question is to dificult for you said somting these tread is ben posted for more tha 24 hours

anyways here is my car in case nobady have tha setup
Rick is offline  
Old 11-23-2003, 03:17 PM
  #3  
0.5 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 131
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

Do you get any CEL's? Your afc settings seem alright...however try double checking the wiring. sorry but i find your problem kinda confusing
Y-49crx is offline  
Old 11-23-2003, 03:31 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

try throttle at 70/71
88crxSi is offline  
Old 11-24-2003, 01:47 AM
  #5  
JD
1.5 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 811
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

also try giving it progressivly more fuel as the rpm go up.
JD is offline  
Old 11-24-2003, 03:24 AM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 69
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

I try 71%72 i don't ting i try 70%71 i do that but i read people said is no different there but thanks i check up.

What is a CEL im confused
What happed wen you get a CEL is like fuel cut off

My check engine light is always on and give me a cod 3:Manifold Absolute Pressure=MAP so you maybe write cult be wiring problem that is Way i post all my setup and parts because i wan to be sure the setting are write, but look like nobody wan to help or they don no ---- so i start to feel better im not alone.

IM REALLY THANKS TO Y-49crx crx88Si for try to help me any ting help i was beginning to ting the i was to confuse the was trying to do something real stupid with the car, and that was the reason nobody wan to replay,well i going to check all my wiring i well fin the problem i can give up at these point.
these is my wiring:


on the Throttle sensor are 3 wires
-YEL/WHT
-RED/BLU <------Tap to that one
-GRN/WHT

on the MAP sensor are 3 wires
-GRN/WHT
-WHT <----- cut for in/out SAFC
-YEL/RED

Setting Deceleration Air Flow Correction
Thr ****%
Ne1 2. 5%
Ne2 1. 8%
Are we live all these the same or we have to set these up because saund like tha is my problem but i dont have any idea how to tune these one.

I NO SOMEBODY HERE WITH SOME KNOWLEDGE AND EXP. CULT GET ME OFF THESE MESS THERE IS ALLOT INFO OF MY CAR PART SETTING WIRING "I MAYBE DOING SOMETHING WRONG SAMPLE AND STUPID THAT IS ------- MY ---- UP" THESE IS FRUSTRATING OVER 2 YEARS COLLECTING PARTS AND READING SPEND ALL THE $ ---- THIS IS FUN
Rick is offline  
Old 11-25-2003, 12:55 AM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4,403
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

All your settings seem good. but if your driving around with a check engine light(cel) your car is going to bog down. try this 1000 -3500rpms try -40 and 3500 and up -36. then reset your ecu, the easy way is to diconnect the battery for about 2 minutes and then let the car run for 10minutes at idle. dont step on the gas while your doing this. shut it off for a minute then restart it an d take it for a drive. oh before you reset the ecu make sure the car is warmed up.
RENR is offline  
Old 11-27-2003, 06:25 PM
  #8  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 4,403
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

got and update for us?
RENR is offline  
Old 11-27-2003, 08:04 PM
  #9  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 69
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

Noting rely i try to reset the ecu, i try to 1000 -3500rpms try -40 and 3500 and up -36 look like is working the best at 1000 -3500rpms -38 and 3500 and up -36 is only the first and second gear beaten 1000 and 2000 rpm is making pooping sound and is like miss fireing sound like if the engine would choke like throttle is stuck maybe is not the SAFC is something us im reading code 3 on the ECU.How i give more gas the engine by going up like -40-41 and less gas -39-38 write correct me if im wrong. Im going to go to a place were my Friend wen he have a DSM end they tune hes for 50$ maybe they can fin the problem i let u guys no what is up
Rick is offline  
Old 11-27-2003, 08:29 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting

Where are you from Rick?
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Picture of my Turbo Hatch i need an advice on seting


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.