Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

no fuel or spark

Old 04-14-2007, 07:01 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 424
Default no fuel or spark

im not getting any spark or fuel. i pulled the plugs. there was no fuel on them. when i turn the key on with the fuel line unhooked. i get no fuel threw there. unless i jump the wires on the main relay. ive swithched out the main relay. with a good one still no start. this all started after i hooked up my vtec sylenoid & pressure switch wires. but i also put the ecu in its little cubby hole. i rechecked everything i did. it all looks good. i decided to pull the dizzy cap. and i noticed it was pretty rusty under there. a under statement. also a crack.. i replaced the dizzy. still nothing.

but when ever i unplug conector D on the ECU the car will run. the main relay will click and the fuel pump will prime as soon as its unpluged. so what in conector D would cause this? it will idle & rev just like theres nothing wrong.


bulldogg9279 is offline  
Old 04-14-2007, 08:13 PM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 424
Default Re: no fuel or spark

i turned the ignition on. so i could move the wires around. to see if there was a short in the harness. with the ignition on. i was going to switch out the ECU with another P28. thats when i heard the pump. i unpluged IACV and the TPS to see if they had some kind of short. but stopped there. i may do some more unpluging of stuff in the engine bay. to see if i can get it to prime with the plug in. im thinking some sensor or alternator is shorted out.
bulldogg9279 is offline  
Old 04-14-2007, 08:30 PM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 424
Default Re: no fuel or spark

Originally Posted by Dmc1
Youve definatly got a short somewhere. pull the cover off the ecu and see if theirs any burnt spots or melted solder.
already did. looks perfect. it did this with 2 diffrent p28's
bulldogg9279 is offline  
Old 04-15-2007, 03:11 PM
  #7  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 424
Default Re: no fuel or spark

i figured it out! when i was pulling the battery tray out. i knocked off the negative battery conector. in the process of putting it back on. some of the wire splinters fell off into the engine harness plug. i did not see this. so i conected the plug. and a splinter made a connection between two terminals. and you ask why the plugs would be down there. cause i did a minor wire tuck. and relocated them under the battery tray. but she runs and the engine light is off.
bulldogg9279 is offline  
Old 04-16-2007, 10:09 PM
  #9  
1.5 BAR
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,069
Default Re: no fuel or spark

A lot of people screw things up when they do wire tucks. I think the moral of the story is, don't mess with the wires!
reactone is offline  
Old 04-16-2007, 10:20 PM
  #10  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 424
Default Re: no fuel or spark

Originally Posted by reactone
A lot of people screw things up when they do wire tucks. I think the moral of the story is, don't mess with the wires!
what the ---- are you talking about? it runs fine with the wire tuck. only wires tucked are headlight wires.
bulldogg9279 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Paul99EX
Forced Induction
1
05-21-2005 02:41 PM
Paul99EX
Engine Management
14
05-08-2005 11:52 PM
95BoostedSol
Turbo Parts For Sale
60
06-27-2004 12:22 AM
mundo
Hybrid/Tech
1
09-14-2003 11:01 AM
DOHCZCEF9
Forced Induction
1
03-18-2003 05:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: no fuel or spark


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.