Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
need quick help....chipping P72.....odd? *IT WORKS!!* >

need quick help....chipping P72.....odd? *IT WORKS!!*

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

need quick help....chipping P72.....odd? *IT WORKS!!*

Old 01-16-2005, 12:30 AM
  #1  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default need quick help....chipping P72.....odd? *IT WORKS!!*

so im chipping this 95 P72 GSR ECU for this kid...its not like any of the others i have chipped... its got the outlined spot, but there is no place for me to add a resistor? the location just isnt there/marked on the baord you install it and you get a soild cell someone help me out here... thanks
turbohf is offline  
Old 01-16-2005, 04:52 AM
  #2  
0.0 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 0
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

Memeory serves me right the p72 doesnt require the 10k resistor
Guy-Fast is offline  
Old 01-16-2005, 02:21 PM
  #3  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

Originally Posted by chris
Memeory serves me right the p72 doesnt require the 10k resistor
1k and no, p72 and p75's don't have r54, just j1, c51, and c52, they're fine without it.
projekteg is offline  
Old 01-16-2005, 03:02 PM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

Yeah that screwed me up the first time I did a P75.
SpankedYA! is offline  
Old 01-16-2005, 10:06 PM
  #5  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

Originally Posted by projekteg
Originally Posted by chris
Memeory serves me right the p72 doesnt require the 10k resistor
1k and no, p72 and p75's don't have r54, just j1, c51, and c52, they're fine without it.
soild CEL is fine? this thing is starting to **** me off...tonight this ECU became mine, so it needs fixed...
turbohf is offline  
Old 01-16-2005, 10:35 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

no, solid cel isn't fine, but it's not because there's on r54 present, i've done plenty of p72's and p75's, and none of them have r54, there's a problem somewhere else. remove the chip and cut j1, if the cel goes away, then there's a problem with the soldering, or you could have fried the 74hc. hell, i had a solid cel with an ecu and couldn't figure it out, desoldered and replaced the 74hc, still there, turns out i had missed a leg on the zif :P
projekteg is offline  
Old 01-17-2005, 12:01 AM
  #7  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd?

Originally Posted by projekteg
no, solid cel isn't fine, but it's not because there's on r54 present, i've done plenty of p72's and p75's, and none of them have r54, there's a problem somewhere else. remove the chip and cut j1, if the cel goes away, then there's a problem with the soldering, or you could have fried the 74hc. hell, i had a solid cel with an ecu and couldn't figure it out, desoldered and replaced the 74hc, still there, turns out i had missed a leg on the zif :P
----....was hoping i wouldnt have to do that...the ECU worked before so the problem must lie in the chipping somewhere... guess i will start with the 74hc...
turbohf is offline  
Old 01-24-2005, 12:04 AM
  #8  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd? *STILL NO WORKY*

***UPDATE***

k, so i cut jumper...still soild CEL...

anyone help me out? this ---- sucks...
turbohf is offline  
Old 01-24-2005, 05:30 AM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd? *STILL NO WORKY*

Originally Posted by turbohf
***UPDATE***

k, so i cut jumper...still soild CEL...

anyone help me out? this ---- sucks...
did you take the chip out also?
projekteg is offline  
Old 01-24-2005, 07:14 AM
  #10  
1.5 BAR
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,145
Default Re:need quick help....chipping P72.....odd? *STILL NO WORKY*

Take good close up pics of the back of the PCB, my guess is that you have somewhere joined a leg or 2 with solder.
civicvtecb16a is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: need quick help....chipping P72.....odd? *IT WORKS!!*


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.