Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too  rich even on stock maps :s >

Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Old 04-24-2007, 03:19 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 9
Default Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

I cant seem to get my lsvtec turbo running.
i got it started but it only seems to be running on 2 cyclinders and is ultra rich.
i tried running a stock b16 basemap on the ostrich converted for the 450cc's.
when it ran it was pig rich and seemed to only be running on 2 cyclinders. All the cyclinders are getting plenty spark and when i look in the cyclinders two and four are dirty and 1 and 3 are clean. The engine is on a fresh build so 2 pistons are still shiny. Also when i remove the plugs they are wet and fouled. it ran only to about 1500 rpm with my foot on the gas... i cant understand why so much fuel is dumping into the engine with stock maps... i treied switching to non chipped stock ecus and its the same thing... just rich rich rich even with 240cc injectors. i even swithced injectors and dizzies. whats goin on here? btw i do have an AEM fuel rail on the car but stock fpr.

why is the car so damn rich with stock maps??
Freeltec is offline  
Old 04-24-2007, 07:19 AM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Originally Posted by Freeltec
i got it started but it only seems to be running on 2 cyclinders and is ultra rich.
Stop here...do not pass GO until you figure out why it is only running on two cylinders.
Chris Harris is offline  
Old 04-25-2007, 01:02 AM
  #3  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 9
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Originally Posted by xenocron
Stop here...do not pass GO until you figure out why it is only running on two cylinders.
ok, I passed go ( two cyclinders running because two damn rich and wet *** plugs). I used a base map off your site (joshlsvtec) and had to cut 40% fuel to make it run and idel well. so now i have to tune more... cuz even tho it runs decent now there is still hela tuning needed... i waiting for my friend to bring his data loggin stuff.
can i have $200 now tho?

any imput on ---- shiz is apprecated i are noeub.
Freeltec is offline  
Old 04-25-2007, 01:12 AM
  #4  
3.0 BAR
 
Slo_crx1's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: C-dale, NEPA
Posts: 4,667
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Wow...40% is alot...you sure you scaled it back for 450's in the first place?
Slo_crx1 is offline  
Old 04-26-2007, 12:48 AM
  #6  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 9
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Originally Posted by slo_crx1
Wow...40% is alot...you sure you scaled it back for 450's in the first place?
yeah i have 450s on the fuel multiplier...
a 45 is what i keep in the glove box oley!

no but seriously.... my car runs insanly rich with even 240s on a stock map... so i dont get it...
it wouldnt even start with the basemap... so with 40% off it ran ok and but still rich according to the wideband.
Freeltec is offline  
Old 04-26-2007, 02:00 AM
  #7  
3.0 BAR
 
Slo_crx1's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: C-dale, NEPA
Posts: 4,667
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Hmm...you tried checking the stupid ----...like maybe map and tps plugs backwards? I've seen this do exactly what you're describing quite a few times.
Slo_crx1 is offline  
Old 04-26-2007, 02:17 AM
  #8  
0.5 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 144
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

stock fuel pressure or what? check for codes..
hamburgler is offline  
Old 04-26-2007, 03:54 PM
  #9  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 9
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

do u mean that i have the connectors for the tps and map switched around or do u mean that the plugs themselves are on backward?

Ill have another peek at the car this weekend. No codes at this moment.

Freeltec is offline  
Old 04-26-2007, 07:37 PM
  #10  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Default Re: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s

Do you have a solid cheack engine light. Your eco might not be soldered correctly and it's not reading the chipor ostrich.
blaze06 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Lsvtec turbo problems/ostrich/crome/ too rich even on stock maps :s


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.