Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

ignition ?

Old 11-18-2008, 11:40 PM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default ignition ?

The last month or so ive been messing with crome gold it sucks. But ectune wont work on my comp anyway. The only way i get a steady idle is to take the ign values which the car reads from at idle turn them down from 16.50 to like 13.50 or 14 will this screw my map up at all or is it ok to do this. My fuel pressure for some reason is also at 50 psi with stock regulator since i installed a walbro 255. I tried the B&M regulator but that wont turn it down either. IN my dataloggs the injector pulse is irratic like 1.30ms the jumps to 2.12 the back to like 1.40 but with lower timming it holds steady.
lilpooh21186 is offline  
Old 11-19-2008, 11:09 AM
  #3  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: ignition ?

Remove the B&M garbage. Get a B-series FPR, this is going to be real easy, the exit is visibly larger than your current one.

Your idle problem is 99% likely coolant level/coolant hose/TB related and not Crome's fault.

eCtune on a 500 Mhz P3 with 128Mb RAM got me on TV, why can't you run it?
Tom-Guy is offline  
Old 11-19-2008, 03:38 PM
  #5  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: ignition ?

Originally Posted by Joseph Davis
Remove the B&M garbage. Get a B-series FPR, this is going to be real easy, the exit is visibly larger than your current one.

Your idle problem is 99% likely coolant level/coolant hose/TB related and not Crome's fault.

eCtune on a 500 Mhz P3 with 128Mb RAM got me on TV, why can't you run it?
i have a b-series fpr. ratiator is full all my hoses are fresh from june. im not sure about the Tb though on regular pro i can get the car to idle 100% fine gold just stumbles and surges im useing a motorola 2.5 map. ectune giving me a jit debug error everyone says its from the microsoft.net ---- but i have all the versions i dunno if its a vista prob or what.
lilpooh21186 is offline  
Old 11-19-2008, 04:12 PM
  #6  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: ignition ?

You ever read one of my rants about using Vista to tune?

Dual boot your ---- if you have to have Vista, and don't use Vista for tuning.
Tom-Guy is offline  
Old 11-19-2008, 06:00 PM
  #7  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: ignition ?

how exactly do i do this dual boot id like to get xp again
lilpooh21186 is offline  
Old 11-20-2008, 10:32 AM
  #9  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: ignition ?

yea i hope my base timing is off and thats whats the cause for the stumbe ill post up a vid whan i get a chance from the scratch
lilpooh21186 is offline  
Old 11-20-2008, 02:16 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,729
Default Re: ignition ?

Originally Posted by Joseph Davis
You ever read one of my rants about using Vista to tune?

Dual boot your ---- if you have to have Vista, and don't use Vista for tuning.
What if you're dealing with a newer laptop that doesn't have XP drivers?
Minor Threat is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: ignition ?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.