Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

a/f fuel gauge not working!?

Old 07-30-2007, 04:52 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 233
Default a/f fuel gauge not working!?

I went out an bought a autometer a/f ratio gauge for my turbo setup and it doesnt seem to read anything.I have a b16 pwo with 2 o2 sensor hook up but only running 1 o2 and the o2 sensor is a single wire o2. the instructions say run the purple wire to the o2 wire running into ecu and the black to neg. and red to positive. I ran the car for a lil while and it was plenty warmed up it started to read for a lil bit but then stopped. any help would be great.
b18civicEF is offline  
Old 07-30-2007, 05:23 PM
  #2  
0.5 BAR
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 82
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

You may want to check your o2 sensor. Connect the purple wire to the negative side of the battery if the guages light work, it's not the gauge, it's the o2 sensor.
3gd16 is offline  
Old 07-30-2007, 05:40 PM
  #3  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

You bought a narrow band A/F gauge. Nice waste of money. They dont mean ---- and are just a light show.
SpankedYA! is offline  
Old 07-30-2007, 07:23 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Oct 2005
Location: St. Augustine FL
Posts: 3,938
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

you could hook it up to the programmable output on a wideband and then it would be accurate
Scott-EP is offline  
Old 07-30-2007, 09:16 PM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 233
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

so it was a waste of 70 bucks lol damn that sucks , well it was working for a lil while
b18civicEF is offline  
Old 07-30-2007, 09:49 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Oct 2005
Location: St. Augustine FL
Posts: 3,938
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

as a narrowband gauge it is pretty useless. it does just as its name says. monitors a very narrow area that is way too lean for a turbo car when running anything more than cruise. but like i said before, you can program a wideband to put out the voltage needed by that narrow band gauge and then it will show correct data and wont be useless, but if you are having trouble hooking it up the right way then i think using it with a wideband is going to be a little over your head
Scott-EP is offline  
Old 07-31-2007, 12:22 AM
  #7  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 233
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

lol nah it wasnt anything hooking it up. I had it in 5min after I got it. Looks like Im gonna invtest in a wideband or sell the gauge.
b18civicEF is offline  
Old 08-05-2007, 11:48 AM
  #8  
0.5 BAR
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 126
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

can i take wideband o2 sensor
and re wire it to the a/f gauge and it will be good?
Vtec_inside is offline  
Old 08-05-2007, 01:52 PM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,036
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

Originally Posted by Vtec_inside
can i take wideband o2 sensor
and re wire it to the a/f gauge and it will be good?
ososlohatch is offline  
Old 08-05-2007, 01:58 PM
  #10  
1.0 BAR
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 367
Default Re: a/f fuel gauge not working!?

lol it doesnt work all that good cause they suck worst then a SAFC/VAFC your better off getting wideband cause a/f guages u cant tune with.
zccr-xsi is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: a/f fuel gauge not working!?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.