Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

did 2wire iacv and still problems

Old 05-16-2004, 05:31 PM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default did 2wire iacv and still problems

help me!! i'm running obd2b-obd1 harness on my '00 y7 that has a y8 intake manifold swap with td04L turbo. did the 2 wire iacv change using the info from ffsquad. double checked it and i still get code 14-iacv and my idle is jumpy. i've double checked the polarity is correct, but should i get any specific voltage across the terminals? when i checked it, it was in milivolts. i'm assuming this is a resistance type connection like the iat and probably doesn't have a very high voltage. in terms of the coolant lines i connected the one from the back of the block below the intake manifold to the port on the driver's side of the iacv and the line from the passenger side of the block where the intake mounts to the block to the passenger side port on the iacv.

i still have my y7 throttle body on with the iacv disconnected and the ports capped rendering the y7 iacv dead. i want to keep the y7 throttle body on so when i have to go for emmisions all i have to do is swap ecu, reconnect the y7 iacv, and step back to stock injectors to pass.

is keeping the y7 throttlebody on causing my problems? where do i go from here to troubleshoot my problem and fix it? this is driving me nuts! i want to run uberdata and tune so bad.
scttydb411 is offline  
Old 05-16-2004, 06:08 PM
  #2  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default Re:did 2wire iacv and still problems

i hope i just figured it out...i never moved pin b6 to b23. i figured that the obd2b-obd1 harness would handle that, but maybe not. going to try and repin and see if that works.

anyone done this conversion and know for sure if that's what i have to do even with the conversion harness?
scttydb411 is offline  
Old 05-16-2004, 07:51 PM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default Re:did 2wire iacv and still problems

just moved pin b6 to b23 and cured the cel for iacv, but now the car idles as if i have a vac leak. i unplugged the y8 iacv and the car stopped idling with that 2k swing of a vac leak and the cel came on and the idle just bounced btw 1k and 1.5k.

i can't help but think that the y7 throttle body must go.
scttydb411 is offline  
Old 05-16-2004, 08:55 PM
  #4  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default Re:did 2wire iacv and still problems

i just got done installing the y8 tb (luckily the y8 gasket was still on the tb and the y7 gasket stayed in 1 piece on the manifold, i just slapped it on) and left the coolant ports w/o coolant on it and it seems to run ok. slight raising/lowering of idle, but after driving it around it seemed to be ok. idle would get pretty low from the rich basemap i'm running. i think i got it. i'm going to tinker with the basemap i've got and see if i can lean it out a little and see what she does.
scttydb411 is offline  
Old 05-16-2004, 10:21 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,934
Default Re:did 2wire iacv and still problems

have u noticed ur talking to urself?

well at least u got what u were looking for
Ravage70 is offline  
Old 05-17-2004, 01:11 AM
  #6  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default Re:did 2wire iacv and still problems

Originally Posted by Ravage70
have u noticed ur talking to urself?

well at least u got what u were looking for
yeah...figured that if someone jumped in to help i would keep posting status as i went along so i didn't get questions regarding "have you tried this..." after already making changes.

got it all working and hopefully my post helps someone else doing a similar install.
scttydb411 is offline  
Old 05-17-2004, 01:17 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:did 2wire iacv and still problems

Originally Posted by scttydb411
Originally Posted by Ravage70
have u noticed ur talking to urself?

well at least u got what u were looking for
yeah...figured that if someone jumped in to help i would keep posting status as i went along so i didn't get questions regarding "have you tried this..." after already making changes.

got it all working and hopefully my post helps someone else doing a similar install.
Perfect way of asking for help if u ask me! :thumbup: for you!
88crxSi is offline  
Old 05-20-2004, 01:35 AM
  #8  
1.5 BAR
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,039
Default Re:did 2wire iacv and still problems

stupid question...


did you ever reset the ECU during all of this? the idle on my PM6 was crazy as hell; couldn't fix it for anything. then i unplugged the battery for something else; plugged it back in and it worked.....
might try reseting the ecu if you haven't already; and if you have then forget i said anything.
ComputerJLT is offline  
Old 08-18-2005, 10:30 PM
  #9  
1.5 BAR
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 732
Default Re: did 2wire iacv and still problems

hey i am about to do the same swap except with a z6. so in the end you didi or did not have to convert to the 2 wire iacv? if yea what site did you use? becasue i was told i could use my y7 tb as well on my z6 mani from a guy on sohchonda.com. but then i just wanted to make sure and im glad i looked at this thread.

so yeah if you could give me the site that showed you how to convert the iacv wiring please do. and also let me know what in gomma need.

thanx

matt.
96_civ is offline  
Old 08-19-2005, 08:05 AM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: did 2wire iacv and still problems

Read carefully...he did the 2 wire. You shouldnt have any problems on your Z6 though...it should already have a 2 wire. You might have to move the Pin in the harness like he did though.
Chris Harris is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: did 2wire iacv and still problems


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.