Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

d16z6 chiping problems

Old 06-14-2006, 05:29 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 109
Default d16z6 chiping problems

hey ive got a chiped z6 with a ihi-rhb5 on 12 psi
ive put a on off switch on the j1 so i could turn it on or of whenever i want to
well the thing is that wen i turn on the switch (beerbongs bin)
the cel dosent go and the car starts to hav starting problems
and when i start the car it only goes up 4krpm and cuts out
looks like limp mode
and then when i turn of the switch
the car starts properly and the rpm goes to the limiter

so y does the cel dosent go and y is there the 4k cut off

bad chiping?
bad bin?

plz help
thanx
moak89 is offline  
Old 06-14-2006, 06:27 PM
  #3  
0.0 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 0
Default Re: d16z6 chiping problems

No way it could be a bad bin! :P
beerbongskickass is offline  
Old 06-14-2006, 07:28 PM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 835
Default Re: d16z6 chiping problems

what do you mean the CEL doesnt go
z1guy is offline  
Old 06-14-2006, 07:52 PM
  #6  
1.5 BAR
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 835
Default Re: d16z6 chiping problems

ah, like a solid CEL, in that case bad burn for sure, or bad chipping.
z1guy is offline  
Old 06-15-2006, 06:11 AM
  #7  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 109
Default Re: d16z6 chiping problems

hmmm ye it dosent go away
n im running on 440's frum a 7mgt with 10ohm10wat resistiors
the only thing that happens is that i get alot of black smoke n tats cause of the injectors
ill check the chiping again
btw could the 74HC373 be screwed up or summin?
neways has anyone tried beerbongs uploaded bin?
or is their any other 12psi bin with great outcomes like beerbongs?
or could their b ne problems in my ecu??
thanks

moak89 is offline  
Old 06-15-2006, 06:21 AM
  #8  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 109
Default Re: d16z6 chiping problems

hmm n btw
could their b ne problem in the 1k resistor? or the capasitors?
if yes
then how do i find the one tats creating the prob

ne help would sure help me alot
thnx

n ya mr.beerbong
wuts yr msn email addy?
moak89 is offline  
Old 06-15-2006, 07:48 AM
  #9  
1.5 BAR
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 835
Default Re: d16z6 chiping problems

beerbongs bin has been used by alot of people, its not the problem. you either got a bad solder at the ecu, or you are using a williams burner and didnt set it up right. is this the first time you have burned a chip just curious, the first few i did i didnt set the ID of the chip right and kept getting solid CEL's. i would it w/out the switch, b/cause you wont be able to run the stock maps on the bigger injectors anyways.
z1guy is offline  
Old 06-15-2006, 02:13 PM
  #10  
0.0 BAR
 
Join Date: May 2005
Posts: 0
Default Re: d16z6 chiping problems


Switching J1 while the ecu is powered will throw the car into limp mode. Turn it off first.


0b00st0 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: d16z6 chiping problems


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.