Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Blinking CEL

Old 03-17-2008, 06:33 PM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Blinking CEL

If I cant figure this out tonight, I will get the thing at autozone to tell me exactly whats up. I went to go start my car up today. The day before I was adjusting my throttle cable to get a better idle, I drove it around after and everything was fine. I let the car sit for the night and go to start it up and it sounds a little off with alittle sputter. And now I get a CEL. I go to check the CEL using service connector, and the CEL flashes once and then goes solid. I know its not a CEL #1 cause it never repeated. Also when I start my car the CEL just blinks. Did anyone have these symptoms, thanks.

Ok fast forward a few hours I got the autzone thing.
These are the codes that appeared in order.
P0302 No. 2 Cylinder Misfire
P304 No. 4 Cylinder Misfire
P1300 Random Misfire
P1399 Pending

My btm is set to 0
Birdley42008 is offline  
Old 03-17-2008, 06:59 PM
  #2  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Solid CEL

Im trying to reset the ecu and advance timing to .75 or 1.0 and see if that does the trick
Birdley42008 is offline  
Old 03-17-2008, 08:21 PM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Solid CEL

It def started better, and the CEL went out for a few seconds but then came back on. It seems if I play around with the btm and the afc I will get it to not misfire.

My only problem is at this point I have paid $1500 at my local tuner to have them make the car reliable.
They did a hg replacement, waterpump, and installed headstuds, few other things, and tuned my car.

The tune fucked up in about 2 weeks ago and now the tune is fucked again. I dont understand this. The tuner has to be doing something wrong. I know the btm should not be set to 0. There would be no point in running it. I sent the admin of Turbod16 a message. Heres it is to HMT.

Please help me. PLEASE. My current tuner is AFC illiterate. My car is getting CEL for misfure cycl 2 and 4 and random mis fire CEL. Its cause of my BTM. The tuner set it to 0.

Heres my setup. 97 Civic DX Hatchback - D16y7
- Garrett AiResearch T3 48/60 Turbo
- 450cc DSM Injectors
- 1st Gen DSM BOV
- 5" JRC Intercooler
- SAFC2
- MSD Vortech BTM
- PVC Charge Pipe
- ARP head studs
- Castrol Quart Catch Can

Heres my afc settings:

Hi
800 -35%
1000 -35%
1600 -39%
2000 -40%
3000 -45%
3600 -45%
4000 -45%
4400 -47%
5000 -50%
6000 -50%
7000 -50%
8000 -50%

Lo
800 35%
1000 -35%
1600 -39%
2000 -40%
3000 -40%
3600 -40%
4000 -45%
4400 -45%
5000 -45%
6000 -45%
7000 -45%
8000 -45%

Throttle point 32% low 70% Hi
Sensor type
Pressure In 06 out 06
Sensor Check
In-1 2.805 10 In-2 .060 Thrt .445-50


I have an afr of around 10-11. I know I can do much better than that. I am considering buying a wideband and tuning the car myself. IF YOU ANSWER ME AND HELP ME PLEASE.

Thanks.

This is the last email from my tuner. BTW he put in new spark plugs when he tuned the car. He said mine werent right.

you may just have fouled plugs . Try some new plugs . but they have to be the 7 heat range plug ngk stock number 1283 . Gap to about .020 also you may have a issue with the plug wires . not sure but running the car with the afc is not as reliable as using a hondata system . But for the most part usally works fine. The btm is not really needed at the boost levels you are at thts why it is set to 0 . but it still works to up the spark as well.
Birdley42008 is offline  
Old 03-17-2008, 08:25 PM
  #4  
1.0 BAR
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 367
Default Re: Solid CEL

lol theres your probelm get rid of the hack and get a chipped ecu from xenocron or buy an EMS!
zccr-xsi is offline  
Old 03-17-2008, 08:33 PM
  #5  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Solid CEL

Wrong! Next please. Dude I have what I have. My car hasnt even seen the strip once. WTF! I atleast want to run it a little first before I get an EMS. But I plan to acutally go OBD1 and run crome in the near future.
Birdley42008 is offline  
Old 03-17-2008, 08:37 PM
  #6  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default Re: Solid CEL

lol, a gap tp .020? i would def start the gap around 30-32 and see how that does. might want to take your dizzy cap off and check the rotor. by lookign at your afc settings it doesn't look very tuned, i know its been awhile since i messed with one but when i tuned mine the numbers were so orginized as yours.
J-MAN is offline  
Old 03-17-2008, 08:54 PM
  #7  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Solid CEL

This is very discouraging! I paid intense amounts of money to have my car pro tuned. When in reality I could of spend half the money bought a wideband and done it myself.
Birdley42008 is offline  
Old 03-17-2008, 11:47 PM
  #8  
3.0 BAR
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,081
Default Re: Solid CEL

Yeah you pretty much got assraped! try putting in new plugs! gap them somewhere between .028-.032 .020 seems waaaay to tight, although it prolly wouldnt cause the misfire.

Throw that afc in the garbage they are ----.
ifly87 is offline  
Old 03-18-2008, 07:31 AM
  #9  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Default Re: Solid CEL

Whos got a OBD1 setup Ill pay good money for a good one.
Birdley42008 is offline  
Old 03-18-2008, 07:44 AM
  #10  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default Re: Solid CEL

Originally Posted by Birdley42008
Whos got a OBD1 setup Ill pay good money for a good one.

i love coke
J-MAN is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Blinking CEL


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.