Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

450/smc

Old 03-02-2004, 09:30 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default 450/smc

i have a smc dual and dsm 450s and i dont think its working it runs shitty but if i spray starting fluid in the turbo it clears up and runs smooth
anthony88 is offline  
Old 03-02-2004, 09:39 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:450/smc

Your settings would help.
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  
Old 03-02-2004, 09:42 PM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:450/smc

-30 idle
-35 1000-up
anthony88 is offline  
Old 03-02-2004, 09:46 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:450/smc

Does it run shitty across the RPM or just at idle?

It sounds to me like you are running really rich at idle. Did you try to set the idle lower? Why do you have the idle running richer than the top end anyways?
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  
Old 03-02-2004, 09:50 PM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:450/smc

runs bad all the way through

thats the settings the instructions recommended

d15
ihi rhb5
anthony88 is offline  
Old 03-02-2004, 09:52 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:450/smc

Turn the idle to like -40 and see how that works. I'm not going to suggest anything with the rest of the settings, but it might be too rich up top as well. Any smoke?
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  
Old 03-02-2004, 09:58 PM
  #7  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:450/smc

yea the whole shop filled with smoke white but not oil
anthony88 is offline  
Old 03-04-2004, 07:43 PM
  #8  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:450/smc

i tried -50 all the way through it just fouls the plugs could the injectors be bad it runs fine with the stock ones thats what im using now or i will have no ride but i have to keep it in vac so i dont pop another motor
anthony88 is offline  
Old 03-04-2004, 08:46 PM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 21,494
Default Re:450/smc

What do you mean it fouls the plugs? What color are they? at -50 they shouldn't be putting out ---- for fuel. If they are running rich you have other problems.
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
Dr.Boost is offline  
Old 03-04-2004, 08:56 PM
  #10  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 335
Default Re:450/smc

its running really rich at any setting i triple checked the install of the smc wtf
could it be bad injectors i got 2 pr4s and theyre good
anthony88 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 450/smc


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.