Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

*vafc install ??*

Old 08-23-2004, 07:29 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 58
Default *vafc install ??*

I just started the install...i already hooked up the ignition power and groud wires. my car is obd2b and the apex diagram is kinda small, and all the pinouts are close together so it isn't clear. can someone help me out with which wires are which. It would be great if someone can tell me what color wires to splice into..thanks lot!
NeWgUy is offline  
Old 08-23-2004, 07:33 PM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,008
Default Re:*vafc install ??*

keep looking on the apexi site..there are a few diagrams that are hard to read, but you'll be able to find one that should work. you should also get a helms or haynes manual to cross check the wire colors anyway. i did that to make 100% sure when i did mine originally.
scttydb411 is offline  
Old 08-23-2004, 09:40 PM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 58
Default Re:*vafc install ??*

okay..i started the install, and i decided to finish it tomorrow because its dark. all i wired up was the power and ground. the car won't start now though, do i have to finish the install...or did i ---- something up?
NeWgUy is offline  
Old 08-23-2004, 11:16 PM
  #4  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 58
Default Re:*vafc install ??*

took out all the wires that i soldered in, and the car still won't start.??
NeWgUy is offline  
Old 08-24-2004, 12:26 AM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,612
Default Re:*vafc install ??*

i installed my vafc bout 3 months ago and the apexxi website had an update on the wireing diagram that was much clearer than their old wiring diagram. if your car won't start make sure you soldered all the wies correctly and you have the harness pluged in. it should start up. check your fuses too.
robs99si is offline  
Old 08-24-2004, 10:49 AM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 58
Default Re:*vafc install ??*

thanks. I just checked out the update, its way more clear.

oh well...all my fuses look okay, and car has full power. when i turn the key it cranks, it just doesn't start. Do you guys think i burnt my ECU?
NeWgUy is offline  
Old 08-24-2004, 10:56 AM
  #7  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:*vafc install ??*

no. make sure you plugged your ecu back in.

did you cut any wires?

wiggle the harness.
warric_k is offline  
Old 08-24-2004, 11:13 AM
  #8  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 58
Default Re:*vafc install ??*

the ecu is pluged back in...

yes, i cut 2 of the wires in the harness, but i reconnected them. i tried to "wiggle" the harness.

no codes..all the fuses seem okay, unless i'm missing something...
NeWgUy is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Slo_crx1
Engine Management
4
10-20-2005 04:40 PM
themadhatter
Engine Management
1
01-17-2005 06:46 AM
Civ_Hatch91
Engine Management
1
06-15-2004 11:47 PM
Donald125
Engine Management
5
04-06-2004 11:30 PM
slammin86
Engine Management
48
02-05-2004 07:06 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: *vafc install ??*


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.