I'm boosted, kinda, problems...SOLVED - HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum
HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum


Forced Induction Custom FI Setup Questions

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-09-2005, 11:15 PM   #1  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default I'm boosted, kinda, problems...SOLVED

d16z6, fresh rebuild, about 7K miles on it, 210psi comp across the board.
td05-14b turbo
hf mani
450cc injectors, p28 using crome

Well I got the kit on, it runs.

Took it for a drive, boosted a lil on it a couple times, then for whatever reason, it threw a cel, car shut down.

ECU fuse blew.

replaced it and it seems fine, but when i decelerate, i get alot of oil smoke. It smokes on the throttle too but not as bad, so I am pretty sure its toast. Anyone have a 14b they can get to me ASAP thats in good condition? heh. yeah that turbo is done, doesnt spin at idle, that small of a snail i figured it would.

Other than that, all seems well.

Questions:

I am guessing the cel flicker during deceleration only under load, clutch shoved in its fine. ideas?

Also, what might have caused that ECU fuse to blow? Bad resistor box, or would it not run at all then?

Exhaust is really poppy during decel too, don't know if that means anything useful.

Poo.
FooK is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:18 PM   #2  
1.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 250
Default Re: I'm boosted, kinda.

You guys didn't have to drive very far. Beat me home and I was hauling *** on I5.
CivicZC is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:21 PM   #3  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re: I'm boosted, kinda.

Quote:
Originally Posted by ****
Well I got the kit on, it runs.

Took it for a drive, boosted a lil on it a couple times, then for whatever reason, it threw a cel, car shut down.

ECU fuse blew.

replaced it and it seems fine, but when i decelerate, i get alot of oil smoke. It smokes on the throttle too but not as bad, so I am pretty sure its toast. Anyone have a 14b they can get to me ASAP thats in good condition? heh.

Other than that, all seems well.

Questions:

I am guessing the cel flicker during deceleration that I have is from all the oil, or my AFR's are too rich or something. Any other ideas what that might be?

Also, what might have caused that ECU fuse to blow? Bad resistor box, or would it not run at all then?

Exhaust is really poppy during decel too, don't know if that means anything useful.

Poo.
haha
jhmcrx is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:23 PM   #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re: I'm boosted, kinda.

does the fuse blow everytime you put a new one in?
jhmcrx is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:27 PM   #5  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: I'm boosted, kinda.

Quote:
Originally Posted by jhmcrx
does the fuse blow everytime you put a new one in?
no it just blew once, and thanks for the haha, -------.
FooK is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:33 PM   #6  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re: I'm boosted, kinda.

Quote:
Originally Posted by ****
Quote:
Originally Posted by jhmcrx
does the fuse blow everytime you put a new one in?
no it just blew once, and thanks for the haha, -------.
....when i first but my turbo on it smoked for about a good 20 mins, start it up and leave it idle for a while
jhmcrx is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:44 PM   #7  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: I'm boosted, kinda.

we've been running it for a good hour.
FooK is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:49 PM   #8  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re: I'm boosted, kinda.

.......damn good time to upgrade ur turbo eh?
jhmcrx is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:50 PM   #9  
3.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: I'm boosted, kinda.

Quote:
Originally Posted by jhmcrx
.......damn good time to upgrade ur turbo eh?
dude, tech post, looking for tech info, not obvious suggestions.
FooK is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2005, 11:52 PM   #10  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re: I'm boosted, kinda.

:P fine, btw Good luck
jhmcrx is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Here you go JD I solved your auto mileage problems jacob General Discussion 3 06-29-2008 10:29 AM
World's energy problems solved... Jorsher General Discussion 44 04-29-2008 03:29 PM
List of problems solved by MacGyver. Tom-Guy General Discussion 22 06-24-2006 09:26 AM
MAP Sensor Problems....kinda odd?!?! ZC4ME Hybrid/Tech 2 04-29-2005 01:58 PM
bouncing idle *UPDATE-Problem solved!!* LUDELVR Forced Induction 6 04-17-2003 02:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.