Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Willem eprom questions HELP ME GUYS!

Old 11-21-2005, 09:12 AM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 192
Default Willem eprom questions HELP ME GUYS!

ok so here is what i have, i have a willem eprom with an sst 27sf512 chip. Here is what they are to lessen the confusion...



I am used to using a C1 Atmel AT29C256 Chip, and my eprom has been battle tested for that chip and it worked great, but with a new computer cray sent me, it came with the sst chip.

So here is my dilemma, on saturday when i was trying to program the chip, i couldnt. My computer was seeing the device and everything but wouldnt let me erase the chip. Kept telling me to switch to 'erase chip blah blah switch to chip blah blah, and then change jumpers so it was 12.75v'. On my eprom i couldnt find anything to change the jumpers to 12.75v but did change the dips for erasing the chip it told me to. Now i plug my eprom into my computer and when i try and burn to the chip it is telling me 'hardware error; check power and connection'. This didnt happen saturday, and only started telling me that late in the day on sunday....

So what do you guys think? Maybe my parallel port cable is fucked and i should buy another? Maybe my usb cable is fucked and i should buy another? Maybe my eprom is fucked and i should get another? Maybe i should go back to the C1 Atmel AT29C256 Chip bc i kinda know what im doing there? PLEASE PLEASE PLEASE help me out ladies and gents...just need this ---- so my car will start

thanks for all your help!
91accordti is offline  
Old 11-23-2005, 01:20 PM
  #2  
0.5 BAR
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 57
Default Re: Willem eprom questions HELP ME GUYS!

i don't know if this will help, but the 2 programmers I've had, I've always had to burn in dos. They would either not work in xp or half burn chips...
Westcoast-turbo is offline  
Old 11-23-2005, 02:29 PM
  #3  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11,059
Default Re: Willem eprom questions HELP ME GUYS!

see the 2 yellow jumpers to the right of the green zif socket in the picture you posted? there's a third one that you use for at29c256 chips, but don't use for the sst's, you have to use that when you erase the sst's, look in your willem software cd for jumper configurations. it won't erase without the third jumper in the correct place. sst's aren't like the atmels, you HAVE to erase them before you can reprogram them, unlike that atmels that you can keep writing over, but hey, for 1.00 per chip as oppposed to the 6+ bucks for atmels, it's well worth the extra trouble. i started using the sst's about a year ago and it took me a day or 2 to figure them out with the willem, but i've used them ever since and like them a lot more than the atmels now. don't forget to set the offset on your burner software at 8000 to program the chip.
projekteg is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
turboD16crx
Engine Management
0
01-16-2006 11:01 PM
david_jones001
Turbo Parts For Sale
14
06-09-2005 11:42 AM
t57b18
Engine Management
10
01-30-2005 10:02 PM
t57b18
Engine Management
3
01-13-2005 03:19 PM
bulldogg9279
Turbo Parts For Sale
9
12-31-2004 06:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Willem eprom questions HELP ME GUYS!


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.