Go Back  HomemadeTurbo - DIY Turbo Forum > Homemadeturbo > Engine Management
Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free?? >

Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free??

Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free??

Old 11-26-2006, 10:48 AM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free??

I have tried to setup the LM-1 to work with freelog but i am still not getting any results. When i turn the car on it shows things working on the live data screen. i get things moving around different settings etc. but i do not get any cells being filled in on the screen.

Ill try and make this simple to understand:

Im using crome free version. + freelog + LM-1 programmer.

Can you tell me what the settings are on the Lm-1 programmer.

I have set as following:-

In Analog Output 1 i have used air-fuel-ratio

1 volt = 10 AFR and
2 volt = 20 AFR

That is all i have set in the Analog output 1 box.
I have used the red wire from Aux output as described in the instruction manual and wired it to D14.

On Freelog I have gone to settings> wideband and entered the following:

Volt 0 afr 7.35
Volt 3.25 afr 22

In settings formula changed 02 to wideband.

In the main table I have matched the freelog tables to crome in both map scaler + rpm.

In Comms I have it set to port com 3

Baudrate, 9600, databits 8, parity N, stopbits 1. These were all automatic settings.

I have set the driver on my pc to com port 3 so it matches.

I cannot think of what I am doing wrong as I have tried and read lots of posts on this but I just cannot figure it out..

Can anyone suggest where I am going wrong.

I have the crome chip set with datalog + RTP added + remove check sum + disable 02 ticked and saved.

Any ideas??
dalecrx is offline  
Old 11-27-2006, 07:07 AM
  #3  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Default Re: Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free??

I do have J12 cut.

I think the com port settings might have been wrong as i tried it late last night after changing alot of things and i got the loop back test to work!! + the sanity check. Then went to start he rex and the battery was flat. Ill let you know if i get it sorted but it will not be until end of the week due to wrk commitments!!

dalecrx is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
krustindumm
Turbo Parts For Sale
7
02-01-2009 06:48 PM
CLE
Engine Management
9
11-04-2007 12:50 PM
91accordti
Engine Management
3
05-23-2006 12:01 PM
Donald125
Turbo Parts For Sale
15
03-10-2006 06:20 PM
RENR
Turbo Parts For Sale
1
01-18-2006 03:47 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Trying to make Freelog work with LM-1 and crome free??


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.