Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

SST chips no good or is it just me

Old 08-21-2006, 11:35 AM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 204
Default SST chips no good or is it just me

I've been trying to use the SST 27SF512 chips from Xenocron and three out of three are giving me errors... are these simply bad chips or what? I'm using willem btw.
Am now on the lookout for some AT29C256 chips...
robus is offline  
Old 08-21-2006, 12:08 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,751
Default Re: SST chips no good or is it just me

Is your offset set correctly?
bumblezc is offline  
Old 08-21-2006, 12:48 PM
  #3  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: SST chips no good or is it just me

yeah you' re just doing it wrong.
FooK is offline  
Old 08-21-2006, 01:08 PM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,427
Default Re: SST chips no good or is it just me

Originally Posted by ****
yeah you' re just doing it wrong.
i had two bad chips from xenocron not long ago as well, bought two from moates and problem solved... maybe he has a bad batch or there getting damaged during shipping somehow

now even with the new chips it doesnt matter what changes i make to any map, idle is uber rich, and above about 3000 its lean as hell
Anubis_4_99 is offline  
Old 08-21-2006, 01:14 PM
  #5  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: SST chips no good or is it just me

Originally Posted by Anubis_4_99
i had two bad chips from xenocron not long ago as well, bought two from moates and problem solved... maybe he has a bad batch or there getting damaged during shipping somehow

now even with the new chips it doesnt matter what changes i make to any map, idle is uber rich, and above about 3000 its lean as hell
strange, ive purchased a good 4 sleeves of SST chips and haven't had a single bad one yet.
FooK is offline  
Old 08-21-2006, 02:22 PM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 204
Default Re: SST chips no good or is it just me

Originally Posted by JK_Motorsports
Is your offset set correctly?
yes, 8000

I was able to program one, but after a couple of times it crapped out. I'm thinking the AT29c256 are more solid/reliable
robus is offline  
Old 08-21-2006, 02:29 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: SST chips no good or is it just me

Originally Posted by robus
yes, 8000

I was able to program one, but after a couple of times it crapped out. I'm thinking the AT29c256 are more solid/reliable
they're also more discontinued.

personally ive burned and re-burned more SST chips than i can count, without ever having a problem. I don't for one second doubt their capability or reliability

oh, and im also burning with a willem.
FooK is offline  
Old 08-21-2006, 02:31 PM
  #8  
WTF
3.0 BAR
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,058
Default Re: SST chips no good or is it just me

my barrowed willems doesnt like sst's at all, i use 29's and its fiine
WTF is offline  
Old 08-21-2006, 02:36 PM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: May 2004
Posts: 5,049
Default Re: SST chips no good or is it just me

I use both on a regular basis without problem. the offset should be 080000. But you had burned one in the past, so that probably isn't it.

Cray91 is offline  
Old 08-21-2006, 02:39 PM
  #10  
3.0 BAR
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,802
Default Re: SST chips no good or is it just me

are you changing the yellow jumper and erasing them properly before each burn? and watching the erase process to make sure the progress bar doesnt start over at all?
FooK is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: SST chips no good or is it just me


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.