Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

ostrich and sst chip AFR's diferant

Old 03-21-2006, 05:18 PM
  #1  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default ostrich and sst chip AFR's diferant

okay i read that other people had the same problem in the past but what did you guys do to fix it or has anybody figured out a way around it? i read that somebody said they just copied the tables into another map that has never been into the ostrich before, anybody try that with success?

another question, what does the "use as 27sf512" check box do in crome?
J-MAN is offline  
Old 03-22-2006, 01:37 AM
  #2  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

okay i just loaded soem random *** bin from xenocron's site and it runs perfect. now i am so stummped why it does this but will run good with some other ----. think maybe i can just copy and past my fuel values into the new one? worth a shot i guess
J-MAN is offline  
Old 03-22-2006, 02:33 AM
  #3  
0.0 BAR
 
Join Date: May 2005
Posts: 0
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

The check box for 27SF512 is for when you use the BURN1 and have an SST 27SF512 chip in it, otherwise uses the burn1 setup for Atmel 29C256.

As for the A/F being different using the ostrich and chips. I have never noticed a problem. I've used them all (ostrich, ATMEL, SST, OTP's, UV's) and have never seen a difference.
0b00st0 is offline  
Old 03-22-2006, 10:58 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

The only issue I ever have is with the idle area...I always have to richen it up about 3% after tuning and using the Ostrich.

Amtel or SST chips though I always have that issue...never found a fix or why.
Chris Harris is offline  
Old 03-23-2006, 01:33 AM
  #5  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

found somewhat of a fix, i DL'ed a map from your site and just pasted everything but the idle into it. i guess it works for now but would really like some sort of a technical answer of why it does this from the developers of both the ostrich and crome.
J-MAN is offline  
Old 03-23-2006, 02:06 AM
  #6  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 829
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

hrm, i sort of have the sma issue but mine is an electrical problem. my wideband reads 13 and ecucontrol says 13-14 ish

but if i turn on my headlights, my wideband reads 13 and ecucontrol says 10, haha.
this is because i must have installed my wideband wrong and did not use the capacitors, so i'm no help.
signorelli21 is offline  
Old 03-24-2006, 12:29 PM
  #7  
0.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 0
Default Re: ostrich and sst chip AFR's diferant

maybe it might be a problem with your ELD
J-MAN is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
TomBones
Engine Management
30
03-01-2009 05:30 PM
irocz
Engine Management
6
06-13-2005 12:55 AM
FooK
Engine Management
7
05-26-2005 12:38 AM
IO_303
Engine Management
2
05-25-2005 09:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: ostrich and sst chip AFR's diferant


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.