Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Old 02-10-2007, 06:38 PM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 295
Default obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Got a friend whose converted his obd0 setup to obd1. We have a few questions tho.

1.) I could not find a ROM to run obd0 maps in obd1 ecu... So I just burn't a p28 basemap to run for now. (disabled most sensors.. eld, knock, 02, etc).... Does anyone know if there are any BINS, or ROMS out there to support a obd0 program in an obd1 ecu?? (I also exported an obd0 map using crome to import to the p28 map... but the cell number was different, and I couldn't figure out how to import it.

2.) The idle is now at 2000 rpm, and the rev limiter for some reason kicks in at 4000rpm. (even tho i told crome 7000)..
Im thinking the rev-limiter is a sensor configuration in crome.)

Setup:
91 CRX
91 SI Motor (originally pm6 codebase)
obd1 ECU (p06)
obd1 distributer (repinned to use old plug)
obd0 to obd1 conversion harness.

Crome Pro
Moates Burn1
StinkyFeet is offline  
Old 02-12-2007, 10:51 PM
  #2  
!! UNCONFIRMED EMAIL !!
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,656
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

try running a P06 bin... thats probably the closest youll come to a D16A6... then tune off that...

dont try to swap OBD0 bins into a OBD1 program... think about it for a sec.....it just doesnt make since...


but i HIGHLY doubt that is the real issue...

2.) The idle is now at 2000 rpm, and the rev limiter for some reason kicks in at 4000rpm. (even tho i told crome 7000)..
Im thinking the rev-limiter is a sensor configuration in crome.)
that is screaming limpmode action... is the CEL on? if its not, you sure it works?
turbohf is offline  
Old 02-13-2007, 09:38 AM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 295
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

ok, i will try the p06 bin.

If anyone has a bin file for a d16a6, please let me know.

Im wondering if the distributer was pinned incorrectly...

StinkyFeet is offline  
Old 02-13-2007, 09:45 AM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Originally Posted by StinkyFeet
ok, i will try the p06 bin.

If anyone has a bin file for a d16a6, please let me know.

Im wondering if the distributer was pinned incorrectly...

timing is 2 degrees retard at base on the p06
SpankedYA! is offline  
Old 02-14-2007, 04:54 AM
  #5  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

2000 rpms sounds like cold revlimit a la FIT-V. 4000 rpms sounds like FTL - did you use someone elses .bin found online, and open it in a version of Crome that doesn't have AddExtraFeatures script installed?

Manually fudge A6 ignition timing into OBD1 P-whatsis code, start with P06 fuel map and prepare to add more up top.

Is the car/engine harness originally a 91 Si, or is it some other trim level?



Tom-Guy is offline  
Old 02-14-2007, 10:31 AM
  #6  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 295
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

See, the prob is... The dude lives 4 hours from me, and I was only down for the weekend.

Originally Posted by Joseph Davis
4000 rpms sounds like FTL
FTL

Originally Posted by Joseph Davis
did you use someone elses .bin found online, and open it in a version of Crome that doesn't have AddExtraFeatures script installed?
I used this bin
http://www.pgmfi.org/twiki/pub/Libra...PM6-A09-65.bin
from here:
http://www.pgmfi.org/twiki/bin/view/...efinitionCodes
... and DID NOT modify it.

------

... I dont think the chassi itself is SI (judging by the missing sunroof) I will ask him.

... I could see the FIV being the issue when the car is cold, but he claims its always running 2000 rpm idle (mabye the IACV?)

... he said something about confusing two wires when re-pinning the distributer

... I will attempt to manually merge the timing/fuel settings into p06 map. Any sensors, etc, I need to disable/enable?
StinkyFeet is offline  
Old 02-14-2007, 10:58 AM
  #7  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Originally Posted by StinkyFeet
You used OBD0 PM6 code on an OBD1 ECU?

Yah, switcheroo that for OBD1 code and I can talk you through from there based on CELs and how the car drives.
Tom-Guy is offline  
Old 02-14-2007, 12:37 PM
  #8  
3.0 BAR
 
Slo_crx1's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: C-dale, NEPA
Posts: 4,667
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Here's the correct wiring for the obd1 dizzy on obd0 harness. Please sticky this someone if a mod wants to, the paper I have this written down on is getting pretty torn up :P

From obd0 to obd1
blue/green -------> orange
blue/yellow --------> white
orange/blue -------> orange/blue
white/blue -------> white/blue
orange -------> blue/green
thin white -------> blue/yellow
thick white -------> yellow/green

Hope this helps out a little, I know these colors are correct, I've used it multiple times in obd1 swaps and has been flawless. Good luck.
Slo_crx1 is offline  
Old 02-14-2007, 10:43 PM
  #9  
0.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 0
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Problem is a lot of OBD0-1 conversion harnesses are pinned differently, and that pin out won't work. You have to pin-out test from the harness to the OBD1 ECU connector, and swap pins accordingly... trick is, the engine harness side of the plug, looking at the recepticle side, is exactly the same as looking at the rightmost 6 pins on the OBD1 C plug, same staggered pin orientation and everything:

C11 C13 C15
C12 C14 C16

Amazing, really, it's like Honduh was thinking about what they were doing.

FYI, all you need to run the car successfully in limp home mode is TDC (4 tooth) sensor and TPS.
Tom-Guy is offline  
Old 02-15-2007, 12:49 AM
  #10  
3.0 BAR
 
Slo_crx1's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: C-dale, NEPA
Posts: 4,667
Default Re: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??

Originally Posted by Joseph Davis
Problem is a lot of OBD0-1 conversion harnesses are pinned differently, and that pin out won't work. You have to pin-out test from the harness to the OBD1 ECU connector, and swap pins accordingly... trick is, the engine harness side of the plug, looking at the recepticle side, is exactly the same as looking at the rightmost 6 pins on the OBD1 C plug, same staggered pin orientation and everything:

C11 C13 C15
C12 C14 C16

Amazing, really, it's like Honduh was thinking about what they were doing.

FYI, all you need to run the car successfully in limp home mode is TDC (4 tooth) sensor and TPS.
Ok, I see what you mean. The colors I posted are pretty much meant for swapping the plugs at the dizzy on the original obd0 harness...i.e. cutting off the original obd0 dizzy plug off the obd0 harness and replacing it with the obd1 plug. Dx to Si obd0 harnesses just add to the fun at the dizzy.
Slo_crx1 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: obd0 to obd1 conversion - Problems... ??


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.