Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Nothing Below 3,000

Old 02-15-2005, 10:21 PM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 139
Default Nothing Below 3,000

Here is the situation my car has a misfire below 3,000 rpm
but only sometimes. It seems to kinda of phase in and out.
Anything above 3,000 rpm or so and it runs like a champ.

My car:
standard 99 civic ex 186,000 miles
y7 motor 60,000 miles
y8 intake manifold
y8 trans
safc
obdI conversion

Shanksta is offline  
Old 02-15-2005, 11:23 PM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 783
Default Re:Nothing Below 3,000

you are in your car 24/7 huh?
sorry im no help tho
jhmcrx is offline  
Old 02-16-2005, 04:41 AM
  #3  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:Nothing Below 3,000

have you adjusted anything on your safc?

have you had the timing belt changed recently?
warric_k is offline  
Old 02-16-2005, 05:38 AM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re:Nothing Below 3,000

Have you even taken out the plugs?
SpankedYA! is offline  
Old 02-16-2005, 06:02 AM
  #5  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:Nothing Below 3,000

THE PLUGS MAN, THE PLUGS GODDAMNIT.

what ecu are you running? is it chipped or anything of the sort? is your base timing set?
warric_k is offline  
Old 02-16-2005, 08:29 PM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 139
Default Re:Nothing Below 3,000

Alright I have (before this post) changed the dizzy cap and rotor, plugs, injectors, plug wires, and o2 sensor. I have also checked the compression twice and I have 170, 175, 170,
165 starting from the dizzy going right. I have also checked the injectors to make sure they are functioning properly.

Warrick: I am running a po6 unchipped

I was playing with the car today, after I just installed my secound brand new set of plugs and wires, and the car seemed fine it idles normal. But then I go for a test drive and I found out that it only misfires under 2,000 with the car in gear. WTF!!!! Whenever the rpms get up over 2,000 it's fine.
Shanksta is offline  
Old 02-16-2005, 09:00 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6,449
Default Re:Nothing Below 3,000

timing belt skipped a tooth?
Chris Harris is offline  
Old 02-16-2005, 11:05 PM
  #8  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 139
Default Re:Nothing Below 3,000

I have thought about that but wouldn't the compression be bad or low.

A new update just got back from test drive number two and the exact misfire only happens when I below 60% throttle. I will pull the plugs and see if I can tell anyhting from those.
Shanksta is offline  
Old 02-16-2005, 11:27 PM
  #9  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 139
Default Re:Nothing Below 3,000

Just went outside and checked my plugs. They are white like a mother ****** which means lean so should I just try retarding my timing or change my safc setting? Or maybe a little of both?
Shanksta is offline  
Old 02-16-2005, 11:28 PM
  #10  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 139
Default Re:Nothing Below 3,000

Just went outside and checked my plugs. They are white like a mother ****** which means lean so should I just try retarding my timing or change my safc setting? Or maybe a little of both?

I am going to bed so peace out.
Shanksta is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Nothing Below 3,000


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.