Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

not running right? miss with smc hack

Old 07-05-2003, 08:25 AM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 129
Default not running right? miss with smc hack

ive had my civ turboed for about 2 years now at 9 psi..switched from an fmu to the smc/ dsm injector hack over the winter, at first it ran great, but now it just doesnt seem like it was. i have also been gettin a miss around 2-3k rpms and sometimes below 4..if i tune the smc differantly it seems to make it worse, ive also noticed that sometimes when it does miss, my af gauge will drop lean..i dont believe its anything engine wise..as it runs great(no/smoke/etc) ive changed the plugs, swapped complete distributators, i also pulled codes out of it for a cyl 1 and 3 miss, there was also some i believe 1300 code that did not have a desciption, i dont believe its the wires but i could be wrong, they are accels..usually when ive had wires go bad just 1 goes..im leaning on the SMC or injectors, ive also replaced the map and tp sensor..starting to wish i just had the fmu again easier to diag..any ideas? i remember when i first fired it up with the smc plus it missed bad around 2-3 with the wrong fuel setting( gotta be going lean)..sort of the same deal only i never touched the smc, ive also checked all wire connections, changed fpr
RazorHatch is offline  
Old 07-05-2003, 01:47 PM
  #2  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:not running right? miss with smc hack

dirty DSM's??
88crxSi is offline  
Old 07-05-2003, 02:09 PM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 129
Default Re:not running right? miss with smc hack

could be? i forgot to mention that it doesnt seem to miss all the time either, ill look into that.thanks
RazorHatch is offline  
Old 07-05-2003, 04:13 PM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 5,285
Default Re:not running right? miss with smc hack

Probably your injectors, but what about the fuel filter?
tranceminister is offline  
Old 07-05-2003, 10:56 PM
  #6  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 129
Default Re:not running right? miss with smc hack

i changed the filter about a year ago but i guess it could need it again, the plug gap i dont feel is it because it took a while to do it, and it still did it when i changed them ..is there any good way i can clean the injectors?
RazorHatch is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rongconcrx
Wanted
2
05-20-2005 11:39 PM
jman30513
Forced Induction
4
07-03-2004 11:29 PM
dork
Forced Induction
11
05-26-2004 04:52 PM
projekteg
Engine Management
0
06-19-2003 10:53 AM
boosted_ek4
Engine Management
0
05-30-2003 08:36 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: not running right? miss with smc hack


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.