Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

MAP Sensor

Old 07-30-2004, 09:11 AM
  #1  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 296
Default MAP Sensor

I tested my map sensor and im getting 5v
I know im only saposed to be getting .5v
this is a second map sensor i have tried. Im still having problems.. I double checked the vafc wireing everything is good.
If my MAP goes bad what readings will i get?
MyVtec8yourV8 is offline  
Old 07-30-2004, 09:37 AM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:MAP Sensor

when did you measure it? how did you measure it? what wire did you measure voltage from?
warric_k is offline  
Old 07-30-2004, 09:55 AM
  #3  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 296
Default Re:MAP Sensor

i tested it at operating temp with the car running. i tried all 3 wires got close to the same with all wires.
MyVtec8yourV8 is offline  
Old 07-30-2004, 10:34 AM
  #4  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:MAP Sensor

something is wrong.

should be

1 wire = 5v reference
1 wire = ground
1 wire = signal
88crxSi is offline  
Old 07-30-2004, 11:56 AM
  #5  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 296
Default Re:MAP Sensor

Originally Posted by crx88Si
something is wrong.

should be

1 wire = 5v reference
1 wire = ground
1 wire = signal
There is red,white,green
i ASSUME
red = 5v
white = signal
green = ground

AM i right?
MyVtec8yourV8 is offline  
Old 07-30-2004, 01:27 PM
  #6  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:MAP Sensor

OBD-0

MAP +5v = C15 yel/red
MAP - = C14 grn/wht
MAP Sig = C11 = white

obd-1
MAP +5v = C19 = yel/grn
MAP - = C21 = grn/blu
MAP Sig = C17 = white
88crxSi is offline  
Old 07-30-2004, 01:28 PM
  #7  
3.0 BAR
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,089
Default Re:MAP Sensor

you have 3 solid coloured wires? maybe some1 hacked the map wires.
88crxSi is offline  
Old 07-30-2004, 02:26 PM
  #8  
1.0 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 296
Default Re:MAP Sensor

i have solid red,solid green solid white....
remember its a 1990 honda accord....
the motor is out of a 92 prelude..... so the red,green,white is stock accord set up..
MyVtec8yourV8 is offline  
Old 08-02-2004, 01:48 PM
  #9  
1.5 BAR
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 708
Default Re:MAP Sensor

doesn't matter if it's solid or not.

white is your signal wire. make sure you use your ground reference with the green wire, otherwise it will just float.
warric_k is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
G13BT
Engine Management
0
01-15-2006 02:32 PM
myshtern
Engine Management
12
10-28-2005 01:36 PM
alexsracing
Engine Management
6
06-11-2005 09:48 PM
MikeJ-2009
Engine Management
3
05-19-2004 11:18 PM
toalan
Engine Management
15
11-12-2003 05:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: MAP Sensor


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.