Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

Injectors & vafc

Old 10-11-2004, 01:05 AM
  #1  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Injectors & vafc

I have a B16a3 del sol running tuner toys' 450cc CorrectInject injectors(high impedance). i broke one of my stock injectors while putting a str fuel rail so i decided to put on the 450's since i will be turbo soon. i put them at -40 all across the vafc since i've see similar settings but it ran lean, it didn't idle good until i went all the way to -25 is this normal or what is going on, at -40 my air fuel guage said it ran lean and when i put them to -25 the guage looked normal?Thanks in advance
delsol2003 is offline  
Old 10-11-2004, 03:21 PM
  #2  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Re:Injectors & vafc

also my idle is a little rough and drops to 600-650rpm's and the car doesn't start right away like it used it hesitates a little.
delsol2003 is offline  
Old 10-12-2004, 03:08 AM
  #3  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Re:Injectors & vafc

Anybody?
delsol2003 is offline  
Old 10-12-2004, 05:46 AM
  #4  
0.0 BAR
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 0
Default Re:Injectors & vafc

Sounds like you have a problem. That thing should chug smoke at -25. Have the AFC hooked up correctly?
SpankedYA! is offline  
Old 10-12-2004, 01:35 PM
  #6  
1.0 BAR
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 312
Default Re:Injectors & vafc

probably not! Check to make sure you have all the settings correct like sensor type and pressure in/out. -40 is richer than what i have and i'm turbo already, you're not!! that should be waaayyyyyyy rich, especially at -25!!!!! that autometer air/fuel gauge doesnt really show you much cuz you dont have a wideband O2
TiCaL is offline  
Old 10-12-2004, 05:23 PM
  #7  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Re:Injectors & vafc

at full throttle at -25 the guage shows that it is almost completely rich. its like 3 green lights before the last one. the vafc should be wired correctly i've been running it for about 3 months now. i put the stock injectors back and it runs fine so it is a problem with the injectors. Should i just try them again when i am turbo or would the same problem show up. i also had trouble starting it, i had to push in the throttle whileturning the ignition. i had the lo/high throttle settings at 10/50 could that have been the problem?i forgot to put them at 98/99.
delsol2003 is offline  
Old 10-14-2004, 01:03 AM
  #8  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Re:Injectors & vafc

anybody know?
delsol2003 is offline  
Old 10-14-2004, 09:22 PM
  #9  
3.0 BAR
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 3,975
Default Re:Injectors & vafc

at full throttle at -25 the guage shows that it is almost completely rich
so that is rich. did you try -35? I ran that with dsm450s N/A for a while.
i had the lo/high throttle settings at 10/50 could that have been the problem?i forgot to put them at 98/99.
as long as you had both hi/lo settings the same it doesn't matter.
whiterice is offline  
Old 10-14-2004, 10:58 PM
  #10  
0.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 93
Default Re:Injectors & vafc

Originally Posted by whiterice
at full throttle at -25 the guage shows that it is almost completely rich
so that is rich. did you try -35? I ran that with dsm450s N/A for a while.

What settings do you have now that you are turbo
delsol2003 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Injectors & vafc


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.