Engine Management eCtune , Crome , AFC , FMU , Zdyne , Hondata , EMS , TE , Uberdata Anything to control your fuel, spark needs!

crome gold

Old 09-24-2008, 10:52 AM
  #1  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default crome gold

i need help trying to figure out crome gold i cant get a good idle without the damn thing surging.
lilpooh21186 is offline  
Old 09-24-2008, 11:25 AM
  #2  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,049
Default Re: crome gold

maybe a vacuum leak at the intake manifold?
have you changed anything aside from the bin? does the old bin fix the surge?
marcj is offline  
Old 09-24-2008, 11:29 AM
  #3  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: crome gold

nothing changed in pro i can get the car to idle perfect within 5 min i spent about and 1 1/2 hours with gold last night no luck
lilpooh21186 is offline  
Old 09-24-2008, 11:39 AM
  #4  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,049
Default Re: crome gold

have you tried starting a new p30 map in gold, copy all your timing and fuel tables over and set up your options in gold.. save it and try that? maybe something is being corrupted when you edit an old map in gold? not sure as I still use the free version
marcj is offline  
Old 09-24-2008, 05:52 PM
  #5  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: crome gold

na i never converted i just started a new map in gold but thanks for the help anyway. its a bitch going form milliseconds to microseconds i tryed converting my tune before but the ---- was worse.
lilpooh21186 is offline  
Old 09-24-2008, 06:05 PM
  #6  
1.0 BAR
 
brettsb16a2's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Floresville Tx
Posts: 236
Default Re: crome gold

I have always had an idle surge. Sometimes its there sometimes its not. I have never figured it out. I have changed so many settings, started with different maps. It really doesn't bother me anymore. I don't know how severe yours is, mine is minor. Little surge from like 800-1100rpms, then it just evens out. I run regular crome free. I have checked for vacuum leaks to IAC and nothing. I will check to see if you find yours. Mines on a 2000 si b16a2 obd1 with ostrich.
brettsb16a2 is offline  
Old 09-24-2008, 09:40 PM
  #7  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,049
Default Re: crome gold

Originally Posted by brettsb16a2
I have always had an idle surge. Sometimes its there sometimes its not. I have never figured it out. I have changed so many settings, started with different maps. It really doesn't bother me anymore. I don't know how severe yours is, mine is minor. Little surge from like 800-1100rpms, then it just evens out. I run regular crome free. I have checked for vacuum leaks to IAC and nothing. I will check to see if you find yours. Mines on a 2000 si b16a2 obd1 with ostrich.
i have similar problems.. are you running a 2.5 bar map sensor?
marcj is offline  
Old 09-24-2008, 11:05 PM
  #8  
1.0 BAR
 
brettsb16a2's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Floresville Tx
Posts: 236
Default Re: crome gold

Originally Posted by marcj
i have similar problems.. are you running a 2.5 bar map sensor?

I have the stock map sensor.
brettsb16a2 is offline  
Old 09-25-2008, 10:00 AM
  #9  
1.5 BAR
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,087
Default Re: crome gold

i have the same set up 99 si obd1 conversion with ostrich its a bitch i can get pro to idle mint gold is all fucked
lilpooh21186 is offline  
Old 09-25-2008, 04:22 PM
  #10  
1.5 BAR
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,049
Default Re: crome gold

i disabled my o2 sensor and it idles much better now.. you could try that?
marcj is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: crome gold


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.